maanantai 29. kesäkuuta 2009

Ruusumeri




Meidän mummin "pihalla" oli aivan upea juhannusruusumeri. Kävimme ekaa kertaa tuossa Tuomiokirkon leikkipuistossa, emme viihtyneet kauan kun oli niin kuuma. Kaupunkiasunnossa vanhuksen oleminen helteillä ei ole herkkua, vaikka olen aina kadehtinut mummin suurta lasitettua parveketta.

Kyllä täällä sivummassa tuntuu aina helpottavan viileältä kaupungin paahteeseen verrattuna. Vaikka kyllä täälläkin on lämmintä riittänyt, eilen oli +29 ja samaa lupaavat tälle viikolle. Enkä valita.

lauantai 27. kesäkuuta 2009

Ruusupavun 7 päivää

perjantai 26. kesäkuuta 2009

P.S. Olen rannalla

Torilla




Aamukahville ja -sämpylälle Tammelan torille. Löytöjä: pojalle Marimekon t-paita-shortsi -yhdistelmä 4 eurolla, itselle mansikanvärinen mekko (mahtuu mahankin päälle!) ja neuletoppi. Ihan uuden veroisia. Vähän vielä mukaan kaalia, herneitä, porkkanaa ja sipulia. Mintun taimi parvekkeelle.

Välillä varjoon Aaltosen puistoon.

Lisää tuhlaamaan pikkupennosia Kaunottareen ja Kulkuriin: 4 euron raitakassi. Ja viimeiset rahat H&M:n äitiysosastolle: mekko, hame, shortsit, paita, alusvaatteita.

Onneksi se oma kirppismyynti oli ihan tuottoisa viime viikolla. Lieventää ostospäivän dagen efteriä.

sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Ihan heräte




Aamulla olikin auringonpaisteista! Käväistiin kaupungilla parin päivän hiljaiselon jälkeen. Aika hiljaista sielläkin oli - paitsi urheiluliikkeen alessa. Ihan heräteostoksena ostin tuollaiset tossukat jostain korista. Ne olivat -50 euroa alkuperäisestä hinnasta ja sopivat kuin valettu jalkaan. Mutta miksi tuohon ihanaan pinkkiin mokkapohjalliseen on pitänyt liimata miljoona hintalappua jotka ei lähde irti? Voi typeryyden huippu.

Toinen paikka jossa väkeä riittää aina on Pikku Kakkosen puisto. Se on selvästi paras paikka maailmassa pikkulapselle. Voisin kuvitella voivani lukea kirjaa rauhassa parikin tuntia välillä sivujen yli vilkuillen missä poika viilettää.

Listailen miehelle hommia lomaksi, varmaan jo pian toivoo takaisin töihin, hehee.

Noita kynttilöitä pelastin äidin kirppiskuormasta, oli viemässä hyvää käyttötavaraa myyntiin. Minun äitini on sellainen joka ostaa kaiken varalta kaappiin mm. kynttilöitä, servettejä ja lahjoja lapsille. Ne eivät ikinä ole lopussa. Ei sieltä oikein mikään mukaan ole ikinä lopussa.

Luomukaurat on muuten vaan äidin tuliaisia Leineperistä. Tietää että kaurahiutaleet ei saa meillä ikinä loppua.

lauantai 20. kesäkuuta 2009

Juhannus



Loma-aamun piristyspirtelö: pappajugurttia, banaani, 6 mansikkaa, vaniljasokeria.

Villasukat jalkaan, pojalle kuravaatteet ja pihalle. Ai tätä Suomen suvea!

*************************************************************************

Eilen juhannusaattona, sade alkoi samalla sekunnilla kun saimme grilliin hiilloksen. Sähköposti toi mukavia uutisia. Saamme makedonialaisen ystäväni Hollannista vierailulle heinäkuussa. Aloin heti miettiä mitä ihmettä hänelle näytän Tampereella? Uskaltaakohan tulla saunaan? Sormet ristiin ja peukalot pystyyn hyvien kelien toivossa.

lauantai 13. kesäkuuta 2009

Kesän herkut



Kesän ensimmäinen kaalipata, nam! Sitä, ja muitakin herkkuja on tullut ahmittua vähän liikaakin. Muurinpohjalättyjä paistettiin eilen kesän ekan kerran. Kotimaisia mansikoita ja uusia perunoita en ole vielä raaskinut ostaa. Siikli oli torilla 10e/kilo.

Tienvierustat ovat lupiineja väärällään.


Neljä päivää töitä ja sitten loma.

torstai 11. kesäkuuta 2009

Sunnuntaikuvia



Upouudet sandaalit oli saatava jalkaan, vaikkei niin lämmin ollutkaan. Joka päivä joudun todistelemaan ettei ihan vielä voi laittaa sandaaleita, vaikka nyt on jo kesä.

Itsekin otin sukat pois ihan vaan kuvaa varten. Tällä hetkellä pihan rengaskeinu tuntuu parhaimmalta paikalta istua. Voisikohan sellaisen ruuvata työpaikan kattoon?

Eilen poika oppi polkemaan pyörällä, tähän saakka jalat eivät oikein ole totelleet polkimien liikerataa, ne jotenkin vähän väliä alkoivat itsellään jarruttaa. Nyt ei enää jarrutella. Tosin pyöräily on pikkupyrähdyksiä, 10 metrin välein on parasta tarkistaa pyörän kunto ja samalla vähän ihailla sen upeutta. Samana päivänä myös potta jäi unholaan ja iso pönttö ei enää pelottanutkaan. Miten nopeasti tuo lapsi kasvaakaan! On päättänyt alkaa isoksi kun "se äidin vauva" syntyy. Yritin sanoa että saat olla pieni, ole vaan.



torstai 4. kesäkuuta 2009

Perhonen Kaliforniasta



Enpä osannut toivoa vielä tätäkin piristystä sadepäivälle! Lämmin tuulahdus paperipussissa suoraan Kaliforniasta. Kiitos Merja! Pussi on aivan ihana. Ja huulipunan sävykin juuri minua, se mätsää tämän hetkisen kynsilakankin kanssa.

Sadepäivän varalle

10 pennin piirakkaa, Oi ihana toukokuu -sarja, rooibos-teetä ja nenäliinapaketti. Mitä muuta voisi flunssainen sadepäiväksi toivoa?





Viime kesänä ostettu dvd-boksi löytyi yllättäen kirjahyllystä, olin jo unohtanut sen. Oi ihana toukokuu on aivan täydellistä piristettä ankeaan sadepäivään. Ulkona lämpötila laski kertarysäyksellä parikymmentä astetta ja on nyt +7, joten Ma ja Pop Larkinin suurperheen huumoria ja aurinkoisia maisemia kaivataan. Tuolla Kentin kreivikunnassa ei tunnu ikinä satavan. Tai jos sataa niin mitä sitten, tehdäänpä kunnon cocktailit! Tv-sarjan roolitus on todella onnistunut, siksi onkin suuri vääryys että levyn kannessa mainitaan ainoastaan myöhemmin maailman maineen saavuttanut Catherine Zeta-Jones.

Oi omistaapa joskus omavarainen maatila jossa ei koskaan sada. Ja nimetäpä kaikki lapsensa kukkien mukaan: Zinnia, Petunia, Primrose jne. Ollapa aina iloinen.

tiistai 2. kesäkuuta 2009

Projektit





Kesken:
Ruukutus: sitruunabasilikaa, perusbasilikaa, salviaa, rosmariinia, oreganoa, rakuunaa, ruusupapua, amppelimansikkaa, vaalean violetteja orvokkeja, tumman violetteja petunioita
(projekti pitkittynyt jatkuvien hengähdystaukojen vuoksi)

Tulevat:
Kirppiskamojen hinnoittelu (dead line 6.6.)
Auton siivous (en aio itse, maha estää)
Varastokopin siivous ja hyllyjen rakentaminen sinne (toimin työnjohtajana, kts. edellinen syy)
Kesäloman aloitus
Raatokansituolin ehostus

*************************************************************

Kesä on jo harvinaisen pitkällä. Kesäkuun 2. mennessä olen ehtinyt:
- haistella pihlajankukkien hajua (ei tuoksua)
- kuulla käen kukkuvan
- kiskoa ensimmäiset raparperit piirakkaan
- levittää useasti aurinkovoidetta pojan käsivarsiin
- nähdä ja kuulla käpytikan pesän
- tuntea kesäisen iltatuulen parvekkeen ovesta