perjantai 19. lokakuuta 2012

Keskustelu kaurapuuroa keitellessä



"Hihhihhii sulla on pippeli! Pippeli, pippeli, pippeeeeeliiiiiiii" pikkuveli hihkuu kun näkee isoveljen vaihtavan yöpukua päälleen.

Siinä sitten keskutellaan että juu sinullahan on sellainen myös, eikä siinä sen ihmeellisempää ole ja että mitä miehillä ja pojilla on ja mitä taas tytöillä ja naisilla on.

"Pippeli on kyllä paljon tunnetumpi." isoveli valistaa nuorempaa.

"Ai miten niin??" kysyn minä.

"No kun meidän perheessäkin kolmella on pippeli ja vaan yhdellä on pimppi."

"Joo mutta kyllä maailmassa on ihan yhtä paljon tyttöjä kuin poikiakin, meillä vaan sattuu oleen vähän enemmän poikia" korjaan.

"Niin ja napa on kyllä vielä suositumpi, se on kaikilla maailman ihmisillä! " Tiuhti siihen.

tiistai 9. lokakuuta 2012

Pojat kipeinä. Aikaa kirjoittaa blogiin kun lapset tuijottavat tv:tä. Aikaa tehdä huoltotöitä. Kastella kukat, pestä pyykkiä, kuurata vessan lattia, korjailla hajonneet lautapelilaatikot, leipoa omenakakku pakastimeen viikonlopun juhlia varten.











Omenakakku

250g voita
2,5 dl sokeria
4 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
500g omenia
kanelia

Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita keskenään kuivat aineet. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet taikinaan.

Levitä puolet taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Levitä päälle puolet omenoista. Ripottele omenoiden päälle kanelia. Lisää loput taikinasta ja omenaviipaleista. Painele omenoita taikinan sisään. Ripottele pinnalle kanelia. 

175 astetta noin 45 minuuttia (tarkista kypsyys tikulla!). Omenakakku on mehevimmillään parin päivän kuluttua leipomisesta mutta kuka sinne asti jaksaa odottaa?



Aikaa leikkiä pienemmän kanssa eläimillä ja pelata hiirenloukkua. Rauhoittelen isoveljeä että kyllä me varmasti ollaan terveitä pikkuveljen synttäreihin mennessä.

"Äiti mää haluan maksalaatikkoa!" Hyvä merkki.

"Äiti haluan syödä sen täällä sohvalla."

"Tuleeko joulu huomenna?" "Ei tule mutta kohta on sun synttärit."

PS Mistä helkkarista tuota pyykkiä tulee? Vaikka pesen ja pesen, ja pesen vielä, pyykkikorit ei tyhjene. Ja ne korit on isoja. Tää on ihan käsittämätöntä.