torstai 19. syyskuuta 2013

Syksy on

Kiirettä pitää.



Tammi ei anna periksi syksylle vielä vaan pitää vihreänsä. Kolistelee terhoja peltikatolle ja antaa kodin kahdelle kurrelle. Kaksi valtaisaa makedonianmäntyä sen sijaan pudottaa jättineulasiaan suurin määrin meille haravoitavaksi. Puolet pihasta on neulasmaton peittämä.

Vähän kyllä jo odotan talvea kun voi ihan rauhassa keskittyä vain sisätila-asioihin. Ja kääriytytä villapeittoon takkatulen ääressä.

lauantai 14. syyskuuta 2013

Kotona sisällä on paljon asioita jotka haluaisi muuttaa nopeasti, vaikka toisaalta hyvä siinä noinkin on asua, mitään ei olisi pakko remontoida. Mutta esteettisesti tietyt asiat pistää silmään, kuten vaikka nämä kaikki erilaiset lattiamateriaalit:




Myös mukavuus sekä käytännöllisyys puuttuvat joistakin huoneista. Esimerkiksi keittiö on varmaan aiemmalle asukkaalle ollut juuri se täydellinen, mutta minä en oikein käsitä niitä kaappiratkaisuja. Ja kylpyhuone/saunassa pääsee kyllä peseytymään mutta jo nyt suihkussakäynti on aika viileä kokemus ja nyt on vasta syyskuu. Pikku vessa yläkerrassa olisi luksusta. Ja, ja, ja....

Ihminen haluaa itselleen talon ja pihan, saakin ne, aivan mahtavat sellaiset. Sitten ihminen alkaa haluta lisää. Ihminen haluaa uusia huonekaluja, puutarhavälineitä, lehtikompostorin, uuden keittiön, vaatehuoneeseen hyllyjä, pyykkitelineen ja ruohonleikkurin.

Lämpökompostorin jo sain. Melkein pussasin sitä kun se eräänä päivänä vaatimattoman vaiteliaana tönötti pihallamme. Odottaen kaikkia ihania biojätteitä.

Mutta kyllä vaan elämä muuttuu. Työkaverini sanoin: ei sitä nykyään (tässä iässä) enää haaveilla uusista korkkareista, vaan kompostoreista.

maanantai 9. syyskuuta 2013

Se tunne kun iltahämärissä avasin ensimmäistä kertaa uuden kotimme oven ja tyhjässä talossa pyörin ihmeissäni. Sitten kasvihuoneeseen. Voiko tämä olla tottakaan. Aikamoista.

Tänä ensimmäisenä syksynämme kasvihuoneessa kasvaa: valtava määrä kirsikkatomaatteja, kurkkua, viinirypäleitä, avomaankurkkua sekä ananaskirsikoita.

Pihamaalta olemme löytäneet ainakin: mansikoita, vadelmia, karhunvatukoita, omenia, karviaisia, marja-aronioita, luumuja, perunoita, retiisejä, maa-artisokkia, salaatteja, mangoldia, erilaisia yrttejä.

Sitten on ne kaikki viinimarjapensaat ja pensasmustikat joissa ei nyt enää tänä vuonna marjoja ole.








Jonkin aikaa voi kauppareissulla ohittaa hevi-osaston täysin. Me vaan ihmetellään.