sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Joulu.

Jonain päivänä oli valoa, ja luntakin vielä, olen silloin ottanut kuvia. Sittemmin onkin satanut. Sää ei ole juuri poikennut juhannuksesta, mitä nyt pimeys lisäksi.







Jouluvalot loistavat kornisti vihertävän ruohon keskellä, mutta oli meillä joulu sisällä kuitenkin. Aattona hautausmaalla joukostamme puuttui yksi.

tiistai 10. joulukuuta 2013

The joulukuu


Tällä viikolla alkaa joulujuhlaputki. Aloitamme partion juhlalla jossa pieni sudenpentu saa oman huivinsa. Loppuviikosta pääsemme katsomaan kun vielä pienempi on joko kuusi tai "painemen" päiväkodin puurojuhlassa. Minulle on jäänyt hieman epäselväksi kumpi rooli hänellä juhlan näytelmässä on, vai onko kyseessä jopa vaativa kaksoisrooli. Kuusen roolikaan ei ole aivan vähäpätöinen, sitäkin on kuulemma harjoiteltu. Ensin täytyy pysyä paikoillaan ja sitten "huijua".

***********************************************************************************

Tuntuu kuin minäkin huijuisin. Ulospäin se ei taida näkyä mutta sisälläni on edelleen möykky. Se ei ole aivan musta, mutta se on sellainen surullisen harmaa möykky. Aivan kuin kaiken pitäisi ja kuuluisi olla kuin ennenkin. Käyttäydynkin niin. Mutta minä tiedän ettei se ole kuin ennen. Tämä maailmani. Eikä kukaan voi minua vakuuttaa siitä että on olemassa joku toinenkin maailma jonne me täältä menemme. Haluaisin huutaa että minne sinä oikein menit. Samalla pelkään että sieltä vastataan.

***********************************************************************************

Onneksi on kuitenkin tämä pienten poikien maailma. Tämä jossa odotetaan tontun punaisen lakin vilahtavan edes nopeasti ikkunan takana ja iloitaan ja ihmetellään uusia opittuja asioita.
"Mä kyllä ihmettelen äiti että miksi noissa ulkomaalaisissa sanoissa on aina edessä toi tee-hoo-ee?"
Pääsen omista ajatuksistani pois ja koitan keksiä miten selittää ekaluokkalaiselle artikkelien käyttöä englanninkielessä.