sunnuntai 28. syyskuuta 2008

Lauantai-illan huumaa



Pikkupoika meni pappalaan kylään joten meillä oli miehen kanssa nelisen tuntia vapaata. Suuntasimme siis ensin syömään rauhassa ja hyvin ja sitten elokuviin. Astorissa ruoka oli todella maukasta, ja sen kruunasi tarte tatin.



Leffa oli John Websterin Katastrofin aineksia, joka todella sai miettimään asioita joita olen viime aikoina muutenkin tuumaillut. Elokuva oli huumoripitoinen joten raskaasta aiheestaan huolimatta viihdyttävä. Pystyisikö meidän perhe elämään ilman muovia? Minä en ainakaan voisi elää ilman ripsiväriä ja piilolinssinesteitä. Onhan ne linssitkin muovia. Ruokaa pystyy varmasti ostamaan paljonkin ilman muovipakkauksia, mutta kosmetiikka ja pesuaineet on melkeinpä pakko hankkia muovissa. Autolla ajelua voimme ja aiomme vähentää, samoin kaupassa aion entistä enemmän kiinnittää huomiota tuotteiden pakkauksiin ja yritän muistaa ottaa kangaskassit mukaan kauppaan lähtiessä. Miksi ostan tomaatteja muovirasiassa? Ja miksi muuten Suomessa muovia ei kierrätetä kuten esimerkiksi Belgiassa?

2 kommenttia:

violet kirjoitti...

Suomessa ei kierrätetä muovia??
En voi melkein uskoa. Jos näin on niin miksiköhän???

Riikka kirjoitti...

No ei. Jossain olen joskus kuullut selityksen että se prosessi olisi niin hankala:/ Jotkut firmat kai laittaa muovin johonkin energiajakeeseen mistä se käytetään johonkin teollisuuskäyttöön. Mutta kotitalouksissa kierrätysmahdollisuutta ei ole:( Muistan kun Brysselissä piti ne muovit lajitella. Täällähän edes mitään ei ole pakko lajitella.