lauantai 3. tammikuuta 2009

Löffäilypäiviä ja löytöjä


Vaikka heräisi vasta klo 9, on silti näin hämärää. Kun on vapaapäiviä eikä tarvitse väkivalloin repiä itseään ja lasta sängystä liian aikaisin, tämä hämäryys ja jatkuva väsymys ei haittaa. Iltapäivällä saa ottaa pienet tirsat.
Kokeilin eilen linssikeittoa. Se oli elämäni toinen linssikeitto. Ensimmäisestä versiosta en pitänyt, tästä toisesta tuli herkullista. Suurin piirtein Liivian ohjeella tehty. Vihreitä linssejä, vettä, kasvisliemijauhetta, sipulia, porkkanaa, tomaattimurskaa, mausteita, smetanaa. Poika oli epäileväinen, söi kumminkin puoli lautasellista. Mies kehui.Lähdimme varta vasten kirppikselle etsimään pikkuluistimia, ja löysimmekin ne! Ehkä huomenna päästään harjoittelemaan, jos pakkasta ei olisi yhtä paljon kuin tänään, -16 astetta. Kaihoten tenava on katsellut muiden luistelua, mm. eilen Aaltosen puistossa ja toivonut itsekin päästä kokeilemaan. Ilostuin muuten nähdessäni jään keskellä keskustaa. Ennen en sitä ole siellä nähnyt. Muita kivoja löytöjä kirppikseltä olivat kori uudistetun vessamme hyllylle (pienempi kori löydetty aikaisemmin kirpulta) ja kaksi paitaa miehelle.

Nyt kun pikkuherra on 2 vuotta 8 kuukautta (ja joulu lahjoineen on juuri vietetty), on hän tajunnut että tavaroita voi pyytää saavansa omaksi. Aamulla televisiosta tuli nuorten snoukkaopetusohjelma, poika katseli tarkkaan ja sanoi: "mullekin pitäisi hankkia tollanen lauta". Justjust. Ennen päiväunia luimme Siiri ja hurja Hunskeli -kirjaa ja hän totesi: "määkin haluaisin koiranpennun". Varmaan juu. Kirpputorilla oli myynnissä lelukassakone. Kun sitä ei ostettu, poika laukoi: "ensi jouluna varmaan pukki tuo mulle semmosen kauppakoneen". Juu.

1 kommentti:

violet kirjoitti...

Nyt vasta huomasin tämän kirjoituksen.
Mulla on myös toi kirja. Se on samaan aikaan mielenkiintoinen ja karmea.