torstai 30. heinäkuuta 2009

Puikot ojossa

Jee! Posti toi kivan paketin! Järkkäilijä pääse lempipuuhaansa.


Olen jo vuoden verran aikonut tehdä puikoille säilytyspussia. Vaan eipä ole ompelukone löytänyt tietään pöydälle, kiva kangas ei ole kulkeutunut meille, puikot sen kun lojuu ympäriinsä ja jotenkin noiden taskujen pähkäily oli liikaa tälle. Päätin sitten tilata Etsyn kautta häneltä tämän nätin pussin. Ei se nyt niin kallis ollut. Ja rajansa saamattomuudellakin. Tosi nopeasti tuli, neljässä päivässä USAsta. Ja juuri sitä mitä tilasinkin.

Bambupuikkoja tekisi mieli kovasti kokeilla kun niitä himoneulojat niin ylistävät. Mutta kun näin suuren valikoiman olen mummiltani perinyt, en millään haluaisi näitä puikkoja poiskaan laittaa. Niissä on tunnearvoa ja ehkä vähän mummin taitoakin tarttunut? Mummi neuloi aikoinaan sukat illassa ja neulominen oli hänen rakas harrastuksensa. Kymmenisen vuotta sitten reuma kuitenkin vei voimat, myös silmät alkoivat pettää joten neulominen oli jätettävä. Kaapissa taitaa olla vieläkin korkkaamattomia sukkia mummin jäljiltä. Osaan äitini on tehnyt uudet kärjet hajonneiden tilalle säästäen mummin varret.

Useinkaan en saa langasta tyydyttävää lopputulosta aikaiseksi, mutta eipähän ole ainakaan välineistä kiinni. Kyllä minäkin vielä joskus osaan. Täytyy vaan yrittää ja innostua. Ja innostunkin - niin purettuja kuin uusiakin lankoja tursuilee kaapista. Minkäslaisen pussukan niille sitten kehittäisi?

1 kommentti:

Merruli kirjoitti...

Todella edustava ja kätevännäköinen puikkopussukka. Vaikka tykästyisitkin bambupuikkoihin, en usko että tuo hieno puikkovalikoima työttömäksi jäisi. Bambupuikoilla ei kaikki langat kulje yhtä mukavasti, välillä on ihan ilo ottaa metallipuikot käyttöön.