torstai 6. elokuuta 2009

Oma maa mustikka


Mielestäni tuo Oma maa mansikka, muu maa mustikka -sanonta on ihan pieleen. No joo, mansikat kyllä on hyviä, mutta mustikka kuvaa kyllä Suomea paljon paremmin. Olen ollut aina mustikkahullu ja kun vaan mökille tai metsään mentiin, olin aina suu sinisenä. Olen jopa ala-asteikäisenä pitänyt esitelmän kyseisestä metsien aarteesta. Poikani on tullut tässä minuun, heti kun vaan kävelemään oppi, on marja-aikaan viihtynyt puskissa.


Äitini ei tykkää mennä mustikkaan. Ei ole tyypiltään sellainen näpertelijä, homma on kuulemma liian hidasta, selkä tai polvet kipeytyy ja pahinta on ne itikat. Vaan ihana äitinipä meni ja toi minulle 10 litraa mustikkaa, tietäen että minusta ei nyt ole mustikkaan menijäksi, olivat kimpassa kaverinsa kanssa poimineet. Nyt taas pärjätään talven yli ja on iltapuuroon päällistä. Olivatpa muuten löytäneet mielettömän metsävadelmapaikankin.

5 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Mustikka on parempaa kuin mansikka :) Meidänkin isukki kävi poimimassa tyttärelleen mustikoita jotain 5 ja 10 litran väliltä. Itsekin osallistuin puuhaan, saalis oli jotain kahden litran paikkeilla :)Ja muutama vadelma saatiin mekin, oli suurin osa siinä paikassa vaan vielä raakoja. Meillä äiti oli ihmetellyt, että ei olis ikinä uskonut että Taru innostuu lähtemään mustikkaan - ehkä mä nyt olen aikuinen :)
Mutta ihania nuo äidit ja isät kun noin väsyttävät selkäänsä meidän takia!

Riikka kirjoitti...

Hih, ajattelin tänään just ihan samaa. Että missä vaiheessa muuttui niin vanhaksi ja kotiäidiksi että alkoi pakastaa marjoja? Ehkä se mun kohdalla kävi joskus vuonna 2004? En sentään mehuiksi ole vielä marjoja ikinä pannut....omenahilloa oon kyllä joskus tehnyt.

Ehkä yllätät teidän äidin vielä moneen kertaan tulevina vuosina;) Ei meidänkään äiti olis kuulemma 4 vuotta sitten uskonut että Riikka neuloo.

Taru kirjoitti...

Mä tuun näköjään vähän viiveellä perässä.. Toimiikohan toi sama 5 vuoden viive myös jossain isommissa asioissa..? Toivottavasti selvittäis lähempänä 4 vuoden viivettä..

violet kirjoitti...

Mustikat ovat aivan ehdottomasti parempia minustakin.
Pidän kovasti tuosta yläkuvasta...

Riikka kirjoitti...

violet: Minähän siinä parivuotiaana:)