maanantai 21. syyskuuta 2009

Mums, mums


Viikonloppuna herkuteltiin vaikka millä. Niin roskaruoalla kuin kunnollisellakin sapuskalla. Karkeilla, jäätelöllä, omenapiirakalla, siskonmakkarasopalla, rakuunaporkkanoilla, poliisikekseillä...

Sunnuntaiaamun herkkuna oli banaanileipä. Sitä on ennenkin meillä leivottu, mutta nyt testasin vähän terveellisemmän oloista ohjetta Sanna Miettusen aamiaiskirjasta. Siihen ei tullut voita kuten aiemmin käyttämässämme reseptissä, vaan öljyä, ja jauhoiksi muutakin kuin valkoista vehnäjauhoa ja joukkoon heitettiin aprikooseja sekä mysliä jotka sopikin tosi hyvin.

Tänään ajattelin kokeilla munakoisoreseptiä. Ja popsin pikkuluumuja joita en voi normaalitilassa allergian vuoksi syödä. Mukana kulkee kätevä vyötäröltäni ulkoneva apupöytä jolla voi pitää kaikenlaisia kippoja ja pikkulautasia.

5 kommenttia:

Silmukatti kirjoitti...

Minulla on sama aamiaiskirja yöpöydällä, iltapalaksi ikäänkuin. :) Pitääpä tarkistaa tuo banaanileivän ohje, olen taas innostunut kokeilemaan erilaisia leipäohjeita.

Mimmi kirjoitti...

Banaanileipä kuulostaa herkulta, täytyypä hankkia tuo kirja jostakin käsiin!

Tuossa pöydässäpä olikin bisnesideaa jollekin kulinaristien ystävälle -- kuinka kätevä olisikaan sellainen vyötärön ympärille kiinnitettävä pikkupöytä, joka kulkisi tarpeen mukaan mukana vaikka ruokakaupassakin! :)

violet kirjoitti...

Poliisikeksit herätti huomioni!
Lisäselvityksen paikka;-)

Riikka kirjoitti...

Silmukatti: On kyllä kivoja reseptejä kirja pullollaan, tosin en ihan kaikkea kyllä aamiaiseksi laittaisi.

Mimmi: Hahaa, mä kyllä aika mielelläni tästä "lisäkkeestä" jo luopuisin.

Violet: Lapsille suunnattuja keksejä jotka on houkuttelevasti poliisiauton muotoisessa paketissa. Poika sai itse valita kaupassa. Mut ihan hyvä, ne on semmosia terveellisempiä...

Taru kirjoitti...

Äläkä unohda sitä, että paketista saa askarreltua auton, jos isi ei hajota pakettia.. :/ Ja niillä kekseillä voi opettaa kirjoittamaan :)