perjantai 18. joulukuuta 2009

Pakkasaamuna paleltaa

Tämä viikko on mennyt sisätiloissa kun on vähän vilpeetä. Tylsää! Lisäksi olemme kaikki vähän kröhäisiä. Viime yönä heräsin vilunväreisiin, onneksi nyt aamulla on parempi olo.

Nytkin on mittarissa -18 astetta joten sisälle on jäätävä. Olen yrittänyt taiteilla vauvaa nukkumaan päiväunet sisällä, milloin huijannut pukemalla kevyen haalarin sisälle, milloin heilutellut vaunuissa makuuhuoneessa. Parina päivänä olen hetkeksi lykännyt parvekkeelle lämpömittari seuranaan. Vaunuissa on noin 10 astetta lämpimämpää kun laittaa harson aukon eteen. Pikku O köllii tuossa vieressä lattialla, piti laittaa talja päälle kun jopa kerrostaloasunnon lattialla tuntuu nyt vetoa.

On saatu kortit postiin, käyty ensimmäistä kertaa perhekerhossa, treffattu muita kohtalotovereita. T on yökyläillyt mummilassa ja ollut isoäidin koulun joulujuhlassa.

Jouluostokset on saatu päätökseen ja samalla on tuskailtu ja keskusteltu useaan otteeseen miehen kanssa tulevasta joululahjatavarapakkokulutusleluähkystä. Ensi vuonna aion ohjeistaa lähisukua että vastaanotamme vain yhden lahjan per lapsi. Menee muuten aivan älyttömäksi tämä touhu joulun kanssa. Tämän loppuvuoden juhlan, joka on lempijuhlani, päätarkoitus tuntuu unohtuvan. Minä en halua opettaa 3-vuotiasta lastani ruksailemaan lelukatalogista muoviroinia. Varmasti hän sen joskus tekee, mutta minä en siihen rohkaise.

Huoh. Seuraavaksi keskityn vaan joulun mukaviin asioihin, kuten ruokaan!

3 kommenttia:

Kerttu kirjoitti...

Oi, asuttelo ihan järven rannassa?

Samat ajatukset täälläkin noiden joululahjojen suhteen. Taas tänäkin vuonna niitä on aivan liikaa tulossa...

Hieno piparimaja! Meidän piparitalo on kyllä todellakin sen näköinen että kaatuu kumoon jos vähän puhaltaa :D

Riikka kirjoitti...

Joo, asutaan. Tuntuukin että blogissani on vaan yhtä ja samaa maisemaa kuvattuna. Se vaihtelee niin paljon! Siihen on kyllä itse jo tottunut, vieraat edelleenkin ihastelee ikkunasta avautuvaa näkymää vaikka ollaan täällä jo kaksi vuotta asuttu.

Taru kirjoitti...

Hei moi,

mun on pitänyt soittaa ja kaikkee.. En ehdi koskaan.. :( Joten kysyn sit tätä kautta, että mitä teette aattona? Ootteko kotona ennen puolta päivää jos Tampereelle tullessamme poikkeisimme tuomaan kummipojan paketin? Ei tarvii mitään tarjoomisia tarjoilla, mutta jos haluat/ehditte, ei meillä niin kiire oo ettei keritä paria sanaa vaihtaa? Yhdeltä viimeistään lupasin olla porukoilla.