maanantai 15. helmikuuta 2010

Pahoja unia

Jos ei ole valoa, ei ole varjoja. Valo lisääntyy ihanasti. Ostin ensimmäiset tulppaanit ystävänpäiväksi.

Olen nähnyt outoja, todentuntuisia unia. Havahdun kauhuun. Vauva putoamassa järven jäihin, sotapommituksia, vesivahinkoa ystäväni talossa. Eilen pyörin sängyssä saamatta unta, mietin syvällisiä ja keksin kolmekin hyvää kirjoitusaihetta. Nyt en muista niistä yhtäkään. Mutta hyviä ne olis ollu. Heräsin uneen jossa lompakkoni, avaimeni oli varastettu ja vanhempieni kotiin murtauduttu. Päätin käskeä miehen asentaa parempaa turvaa meille kotiin ja kotiinkotiin. Valvoin kuullen risahduksia parvekkeelta ja töminää rappukäytävästä.

Positiivista on että unia ylipäätään näkee. Olen siis nukkunut. Meni taas kolmisen yötä nukkuen tunnin pätkissä, O:ta vaivaa ikenestä puskeva hammas tai mikä lie. Ja sitten vaivasi väsymys.

****************************************************************************

Viime viikolla klo 20.45 iltatouhut pahasti myöhässä katsoin iltauutisten säätiedotusta, mies sanoi käyvänsä äkkiä suihkussa ennen lasten nukuttamista. Minä menin vaihtamaan O:lle vaippaa ja yäppää. Jään lepertelemään vauvalle. Kun tulen takaisin, pojalla on kauhistunut katse sohvalla. Eieieieieie......mitä sieltä tulee? Juoksen herranjumala television eteen ja nappaan kaukosäätimen. CSI voi järkytyksen ällötys. Miten huono, HUONO äiti! Pitikö jättää sille kanavalle?! Tuli niin paha olo pienen puolesta. Joutua tuollaista näkemään 3-vuotiaana. Melkein itkin laittaessani pelästynyttä nukkumaan. Lapsuus peruuttamattomasti pilalla ja kauhuohjelma tallentuneena pojan aivoihin.

Puoli tuntia myöhemmin menen äkkiä kelaamaan taaksepäin että näkisin mitä siinä näytettiin (kun on nyt boksissa kelausmahdollisuus). Tällä kertaa ei onneksi mitään muuta "kuin" ampumista. Ei silvottuja tai mädäntyneitä silmät auki sojottavia ruumiita, eikä heti sitä ruumiinavauskohtausta. Omassa lapsuudessani pahinta mitä televisiosta tuli oli Dallas enkä sitäkään olisi missään nimessä saanut katsoa. Olkoon sitten aina vaikka urheilukanavalla. Tai kiinni kokonaan.

Ei kommentteja: