lauantai 26. kesäkuuta 2010

Metsän kuningatar

Näen toistuvasti unia karhuista. Pelottavia unia. Olen pienessä mökissä keskellä metsää ja karhut ovat piirittäneet minut, kolkuttelevat ovia kuin paha susi. Voin myös olla ilman mökkiä, muuten vaan metsässä. Karhuja vaanii kaikkialla, yritän piiloutua niiltä ja juosta niitä karkuun. Yritän varoitella vastaantulevia lapsia vaarasta. Milloinkaan en ole vielä unieni otsojen kanssa joutunut nokatusten.

Luin joskus unikirjasta karhun symboloivan voimakasta äitihahmoa. Epäselväksi jäi tarkoittaako se minua itseäni voimakkaana äitihahmona, vai omaa äitiä voimakkaana hahmona. Unet ovat ehdottomasti ahdistavia mutta ahdistaako oma äitihahmoni minua? Uhkaako minua oikeassa elämässä liian voimakas hahmo? Puolustan lapsiani varmasti karhuemon tavoin jos tarpeen on. Voisin vaipua talviseen uneen ja tykkään mustikoista.

Tilasin pojalleni Nalle Puh -lehden, pienemmällä on useita leikkikarhuja ja vaatteissa otson kuvia. Illalla luetaan Uppo-Nallen tarinoita.

Asuinpaikkakunnallamme on kohdattu karhu. Myös naapurikunnassa koirat olivat säikkyneet karhua, meiltä tästä muutaman kilometrin päässä. Ja me ei asuta missään metsässä vaan ihan taajamassa.

En pidä siitä mitä sana karhu monelle nykyään assosioi.

Ei kommentteja: