sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Omenasade
On tosi kivaa roikkua puussa ja ravistella oksia, aiheuttaa ropiseva omenasade. Kerätä vihreät isot yhteen, punaiset toiseen ja vihreät pienemmät kolmanteen koriin. Ainakin näin vierailevana tähtenä. Koska todellisuudessa niitä koreja on jo toistakymmentä, kiloina omenoita kerättynä 300-400, puissa jäljellä parisataa kiloa. Jos omenahommaa tekisi joka ilta töiden jälkeen, voisi ehkä jo vähän väsyttää. Omenat on tänä vuonna madottomia ja mahdottoman isoja.

Kyllä syksy on myös hieno. Aamulla omenaa, päivällä kummipojan keräämistä kanttarelleista soosia, välipalaksi marjapuuroa, illalla luumuja joltakulta jota en edes tunne. (En ole siis ollut luumuvarkaissa vaan saanut herkut tutuntutun kautta)

Syksyllä on kaikkein mukavinta mennä metsään. Ei tule kuuma eikä hyttyset kiusaa. Tehtiinkin pieni metsäkävely poikien kanssa ja Tiuhti sanoi haluavansa muuttaa sinne. Muistan edelleenkin iloita siitä että meillä on metsä 100 metrin päässä, järvi lähempänä. Ja silti se lähikauppakin. Menisin jo mielelläni sieneen mutta tänään lähden minilomalle Hesaan! Sanon Hesaan ihan piruuttani, se on kuulemma merkki maalaisuudesta jos ei sano Stadiin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuota kaikkea kadehdin juuri nyt. Ei ole omenapuuhun kiipeämisen mahdollisuutta, ei luumuja keneltkään, ei sellaista suomalaista metsää mihin mennä.

Kerttu kirjoitti...

Maalaisuutta tai ei, mutta stadi ei taivu tähän suuhun! Mielummin se hesa :D

Syksy on kyllä kaunista ja ihanaa aikaa. Varsinkin kun ei sada! Tätä sadetta ja märkää en kyllä jaksa :/ Tai jaksan, mutta en sitä kuravaatteiden pesua ja hiekkaa ympäri asuntoa!

Riikka kirjoitti...

piilomaja: Onneks teillä kait jotain puita kumminkin on mihin kiivetä:)

Kerttu: Lähinnä tuota Stadi-sanaa käytetään täällä silleen herjalla ja vähän ivalliseen sävyyn. Mua vaan huvitti tuo kommentti jonka sain tässä pari päivää sitten. Mitäs pahaa on olla maalainen sitäpaitsi?

Anonyymi kirjoitti...

no joo...niissä ei vaan pahemmin ole oksia niin alhaalla. Omat tikkaat mukaan!
Tarvitsen muuten kumisaappaat, tuli vaan kuvista mieleen.