lauantai 18. joulukuuta 2010

LastenlaulujaAutossa Tiuhti haluaa: "kuunnellaan Onni Oravaa!". "Ei kuunnella, mää en tykkää siitä" vastaan. Onni Orava on siis pari vuotta sitten saamamme ilmaislevy, siinä lauletaan smurffiäänellä: "Onni, Onni, Onni Orava. Onni on niin hauska ja tosi mukava" , siinä sivussa mainostetaan Sokos-hotellia. Plääh.

Sen sijaan mielelläni kuuntelen autossa Ipanapaa. Sekä ykköstä että kakkosta. Ja ne kelpaavat Tiuhtillekin Onni Oravan sijasta. Kolmonenkin on jo tullut, tiedän että se löytyy meillä pukinkontista.

Ipanapasuosikkejani ovat esimerkiksi Tuure Kilpeläisen Kuningas Ei, Samuli Putron Ilta oopperassa, Kalle Aholan Vertti Karhunkaatajan poika Ruoholahden kuningas, Hanna Pakarisen Mörkö mainio, Vuokko Hovatan Sika ja Sika, Jenni Vartiaisen Urho Kepponen, Lauri Tähkän Vattat täynnä (vaikka muuten Tähkää en kestä), Jannan Et mua määrää. Sanoitukset, rytmit ja huumori kohdallaan.

Muun muassa Ufo Mustosen Lastenhuoneen kapinan sanoitus on oiva:

En saa pomppia sängyllä,
en saa pelata sisällä.
En saa seistä edessä,
kun ne katsoo tv:tä.

En saa syödä luntakaan,
vaikka varoisin keltaista.

En saa leikkiä ruualla,
enkä puhua sitä suussa.
Pitää kiltisti kuunnella,
istua hiljaa paikallaan.

Lapset, nouskaa kapinaan,
tää on lasten asia.
En jaksa kuulla napinaa,
just, kun on kivaa.

Niin ne määrää lapsia,
kiire määrää aikuista.

Lapset oli täällä kyllä
ennen aikuista.
Vai ootteko kuulleet
yhdenkään syntyvän vanhana?

1 kommentti:

Maiju kirjoitti...

Hauskaa! Ipanapat meilläkin soi aina autossa. Ja ihan samat suosikit! Vattat täynnä ja Mörkö mainio menee jo ulkoa, Karhunkaataja ja tämä Lastenhuoneen kapina ovat miehen ehdottomia suosikkeja, Urho Kepponen ja se ykköslevyllä oleva kylpylaulukin ovat aivan mainiota. Meidän tyllerökin tykkää ja tuntee laulut, vaikkei niistä mitään vielä ymmärräkään :D