lauantai 8. tammikuuta 2011

Tästä tämä vuosi lähteeSunnuntaina:
Vaikea vaihe Viuhtin kanssa. Raivokkaita kirkumiskohtauksia pitkin päivää, heittäytymisiä lattialle, pään hakkaamista lattiaan, huutamista kropan jokainen lihas jännitettynä, tavaroiden paiskomista pöytää pitkin kun ruokailu ei huvita. Kauhunsekaisia huutokonsertteja aamuöisin. Toivon erittäin suuresti että tämä on VAIHE. Toivon että tämä johtuu hampaista (terävä kulmahammas juuri puskenut ikenen läpi ja toinen kuultaa ihon alla), turhautumisesta kun kukaan ei ymmärrä viuhdinkieltä, tai jostain muusta ohimenevästä.

Onneksi tämä on ollut miehen lomaviikko. Jospa ensi viikko olisi rauhallisempi.

Maanantaina:
Soitin hätäpuhelun neuvolaan, ohjasivat käymään lääkärissä kaiken varalta. Itkin neuvolantädille. Mies ei olisi kirveelläkään lähtenyt lääkäriin, lapsihan on täysin terve, ei nuhan nuhaa. Lääkärissä todettiin oireeton korvatulehdus. En ollut tullut ajatelleeksikaan, varasin viime viikolla jo kirjastosta monenlaisia tempperamenttia käsitteleviä kirjoja. Viuhti-raukka.


4 kommenttia:

Mirva kirjoitti...

Voi että, toivottavasti siellä helpottaa pian. Saitte varmaan ainakin lääkettä?

Tuo juuri on pienen, puhumattoman kanssa niin vaikeaa, turhauttavaakin. Sitä tuntee itsensä niin neuvottomaksi, kun ei yhtään ymmärrä, mikä toisella on hätänä. Onneksi soitit neuvolaan.

Tuosta puurohommasta muuten. Käytiin tänään A:n kanssa siellä ravitsemussuunnittelijalla, ja se käski meidän suurinpiirtein lopettaa iltapuurot. On kuulemma hyvää laihduttajan ruokaa, mutta jos energiamäärää ja koostumusta muutenkin ajatellaan, leipä, hedelmät, murot ja jogurtit ovat kuulemma kasvavalle lapselle parempia. Jos puuroa A:lle annetaan, pitäisi kuulemma tehdä maitoon ja höystää vähintään hillolla, ehkä jopa sokerilla, että saisi tarpeeksi energiaa. Eli ehkä teilläkin voisi toisinaan olla sen puuron sijalla vaikka leipää ja jugurttia, jos paremmin maistuu?

Taru kirjoitti...

Toivottavasti Viuhtin olo rauhoittuu.. Ressukka. Kummitädiltä terveisiä!

Riikka kirjoitti...

Mirva juu antibiootteja tietty. Ja heti muuten seuraavasta päivästä lähtien oli rauha maassa niin päivällä kuin yölläkin. Tosiaankin elämä helpottuu kun lapsi oppii puhumaan. Vaikka ei ne pitkään aikaan osaa kertoa missä se kipu on.

Meillä on Tiuhti kyllä hyvin kasvanut puurolla, useimmiten siinä on kyllä marjoja ja sokeria tai sitten hilloa. Mutta se onkin ollut muutenkin hyvä syömään, vasta nyt on tullut tuo puuroinhotus. Mutta olen mä vähän hellittänyt ton puuroinnostukseni kanssa ja joskus saavat leipää ja jugurttia;P En vaan tykkää kun niitä syödään aamuisinkin...Nyt viime aikoina Tiuhtille on maistunut ne Elovenan valmispuurot, vadelmanmakuiset. Ja Viuhti vetäis mitä vaan puuroa hedelmäsoseilla höystettynä.

Taru kerrotaan:)

Merruli kirjoitti...

Hyvä, että syy löytyi ja pieni sai tarvitsemansa tropit. Meillä esikoinen kehitti suht usein kuumeettomia korvatulehduksia, voi vain arvailla moniko kummallinen yöraivari oli lopulta oireita niistä.