tiistai 17. toukokuuta 2011

Muistiinpanoja Viuhtista 1v7kk

Viuhti ei istu enää syöttötuolilla, Viuhti haluaa istua isolla tuolilla, syödä haarukalla ja harjoitella veitsen käyttöä. Viuhti ei kuitenkaan edelleenkään suostu juomaan mukista muuta kuin vettä, maito on saatava pullosta. Äiti on äätä ja Tiuhti on Tete. Viuhti ymmärtää kaiken suomenkielestä mutta puhuu enimmäkseen viuhtikieltä.


Välillä on huomattavissa hienoista luonteen pehmenemistä, esimerkiksi nenän saa niistää. Kynsiä ei kuitenkaan saa leikata, tukan suihkuttamisesta puhumattakaan. Raivarit ovat vähän paremmin ennakoitavissa ja kun herran huomion saa siirrettyä muualle ennen kohtauksen lakipisteen saavuttamista, kirkuna ei välttämättä kestä yli kymmentä minuuttia. Joka päivä tulee kuitenkin raivari jota ei kenenkään hyödytä lepytellä. Merkkinä vauvasta taaperoksi muuttumisesta on myös se että vieraassa seurassa Viuhtia joskus "hävettää" itkeminen, harmituksen iskiessä peittää kasvonsa käsillä ja on vaan hiljaa, mököttää vähän kun joku harmittaa.


Viuhti on ihanan omatoiminen. Kun isoveikalle toistetaan samoja pyyntöjä kymmeniä kertoja, Viuhti menee ensimmäisestä "ulos"-sanasta vetämään kenkiä jalkaan. Ei sen väliä kenen kengät tai onko muita vaatteita ollenkaan. Sisälle tullessa taapero istahtaa lattialle yrittämään kenkiä pois vaikka ei se ihan vielä itse onnistu. Viuhti siirtelee huonekaluja sinne mihin niitä tarvitaan. Kun esimerkiksi tekee mieli kaivella keittiön yläkaappia tai tyhjentää äidin lompakon sisältö kahvinkeittimeen, tuoli siirtyy näpsästi sivupöydän vierelle. Viuhti haluaa olla mukana ruoanlaitossa, kauppakassien sekä astianpesukoneen tyhjennyshommissa. Uunipuuroon voi vaikka sekoittaa tutin tai kakkutaikinaan tomaatinpaloja. Viuhti on keksinyt että vessanpönttö imaisee tavarat hauskasti kitaansa.

Viuhti on kova halailemaan, heiluttamaan ikkunasta ja päivittelemään asioita. AIJJAIJJAI jos jotain kaatuu tai tavaraa on sikinsokin. Viuhti on melkoisen siisti kaveri, hiekanmurunen lattialla joutuu pian roskiinvietäväksi. Viuhti ottaa veikkaa monta kertaa päivässä kaulasta ja rutistaa, halaa kovasti kun äiti tai isi tulee ulkoa kotiin.

Viuhti on kiinnostunut linnuista, kissoista, vauvoista, kaikenlaisista koneista, hampaidenpesusta ja pyöräkyydistä.

2 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Ihana kummipoika <3 Aika liikuttavaa tuo mökötys kun ei kehtaa itkeä..

Riikka kirjoitti...

Juu ja nyt viime päivinä on alkanut huokailemaan. Silleen kovaäänisesti jos jotain kielletään. Keneltä lienee oppinut...????