perjantai 3. kesäkuuta 2011

Hörötystä

Tänään Tiuhtin korva alkoi sojottaa, turposi ainakin 1,5-kertaiseksi, muuttui tulipunaiseksi. Vähän niinkuin James Durbinilla tai Prinssi Charlesilla. Ihmettelin ensin miten korva on painunut pyöräilykypärän alla eikä sisällä oiennutkaan, kunnes tajusin taas kesän ensimmäisen hyttysen kohdanneen Tiuhtin. Vähän pelottaa mitä hätäapuja tarvitaan jos tai kun poikaa joskus pistää ampiainen.

"Dumbo" itse mietti jos korva on turvonnut liiallisesta (hörö)nauramisesta. Nyt vasta hoksasin että sitähän se tarkoitti, kun nauretaan niin hörötetään. Viisivuotiaaksi kasvaminen on aiheuttanut sen että ulos lähtiessä lakki piti asetella niin että lippa peitti korvan tyylikkäästi.

Todistettavasti korva helottaa tässä kuvassa jonka räpsäisin vahingossa tarkoituksenani ottaa videokuvaa isoveljestä tekemässä kurkkuvoileipää pikkuveljelle.

Tiuhti on innoissaan voileipien teosta. Ottaa tarvikkeet itse kaapista, leikkaa kurkut, voitelee herkkuvoileivät, asettelee juustot. Ja vaikka pikkuveli melkein aina rikkookin legoleikit, kuului tänään: "Äiti Viuhti on musta söpö! Niin säkin oot äiti"

Viuhtikin osaa ottaa kaapista tarvikkeita. Yläkaapin alimmalta hyllyllä on herkkupussi. Äidin purukumit.Parvekkeella on nyt pinkkejä mummokukkia, ihana laventeli ja tomaatintaimi. Perusyrtit basilika, oregano ja rakuuna. Niin ja ruusupavut liottuu vedessä. Muistaisinkohan ensi keväänä että on ajan haaskausta yrittää yrttejä siemenistä? Tämänvuotisetkin basilikat jäivät puoltoistasenttisiksi. Ei salaattitarpeiksi ole niistä.

Tänään illalla heitin vuokaan raparperia, omenaa, fariinisokeria, kanelia, voita, kaurahiutaleita. Innostuin parsasta niin että söin niitä ihan sinällään. Kokeilisiko huomenna raparperilohta?

3 kommenttia:

Mirva kirjoitti...

Kokeile ihmeessä!

Ihania nuo sinun kukka- ja yrttiostokset, oispa meilläkin parveke... Pakko varmaan muuttaa jonnekin, että saan työntää sormeni multaan!

Hassuja kavereita sulla siellä, hauska kuulla että muuallakin hupsutellaan... :)

Merruli kirjoitti...

Minä olen kohta kolme vuotta hyysännyt siemenestä kasvattamaani laventelia, mutta ei sitten kuki millään....

Hui, jos hyttynen saa aikaan tuollaisen reaktion, niin käy ihmeessä hakemassa resepti adrenaliinikynälle ampiaisia varten. Vaikka en toki tiedä, ehkä sen saamiseen tarvitaan allergiatestitulos tai kerran koettu shokki. Hyttysiä on aivan hillittömästi tänä vuonna. Täällä meidän taajamapihalla ei ole vielä koskaan ollut inisijöitä vaivoiksi asti, mutta nyt on.

Riikka kirjoitti...

Mirva sun täytyy perustaa joku keittiöyrttitarha:)

Merruli: Juu nyt hyttysiä näyttää tulleen ihan parissa päivässä. Täytyykin omalääkäriltä kysyä tuosta. Vuosi sitten käytiin lääkärissä kun Tiuhtin käsi ja jalka turposivat muodottomiksi. Lääkäri pisti kortisonipiikin ja antoi allergialääkereseptin, neuvoi myös antamaan kyypakkausta. Mutta ehkä tuollainen kynä olisi parempi jos on tosi kyseessä. En edes tajua miten se kyypakkauksen tabletti pitäisi saada tungettua lapsen kurkkuun...Nyt korva on jo vähemmän dumbo kun annoin eilen sitä allergialääkettä mutta eihän se heti tehoa.