torstai 21. heinäkuuta 2011

Lomilla tulee käytyä kirppiksillä (vieläkin) enemmän kuin normaalisti. Olen tehnyt taas niin oivia löytöjä että on tarve kirjoittaa ostokset myyntiin. Ja okei, esitelläkin. Usein jos joku kehuu vaatettani, poikien vaatteita tai esimerkiksi uusia sohvatyynyjämme, tunnen oikein iloa kun kerron ostaneeni ne kirppikseltä, niin ja niin halvalla. Varsinkin jos kyseessä on ihminen joka ei ikinä käy kirppiksillä ja pitää sitä köyhien touhuna. Köyhä minä kyllä nyt olenkin.


Uusin lempipaitani 1,75e lähikirppikseltä (hei oikeesti kuka ton seitkytviis senttiä tohon on keksinyt??)Kaulakoru vanhoista napeista 0e, nimpparilahja. Design by Tiuhti, toteutus äitini.


Hiilarivapaalle miehelle toivomuksesta uusi koje, Hanson-merkkinen (huom! kangaspäällysteinen) vaaka 1e Tammelan torilta. Olon saa tuntumaan hansomilta.


Neljän lätyn valurautapannu 6e jäähallin peräkonttikirppikseltä (+ Nokian koon 32 kumisaappaat 1e)

On ihmisiä jotka nykyäänkin ajattelevat että kirppiksiltä ostetuissa vaatteissa on paha haju ja edellisten käyttäjien täit ja kirput. Meillä ainakin pestään kaikki kirppiskamat heti oston jälkeen. Usein mulle myös selitellään ettei ole aikaa kierrellä kirpputoreja. Itse taas en millään nykyään jaksaisi kiertää vaatekauppoja. Tottahan se on että kirpputorille ei voi mennä ostoksille jokin tietty mielessä, koska ikinä ei voi tietää mitä löytää. Ja itselleni kirppikset on pieni harrastus. Onneksi koko perhe on ymmärtänyt idean.

Sinänsä en tarvitse selityksiä miksi ja siksi ei halua käydä kirpputoreilla. Jokainen tekee kuin parhaaksi näkee mutta kyllä sieltä aivan kelpotavaraa saa hankittua.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ehdottomasti juuri näin. TÄssä postauksessaskin olevat tavarat ovat kaikki oikein hyviä ja halvalla.
Käyn aika paljon itse kÄytettyä tavaraa katsomassa ja ostamassa. En tiedä voiko oikeastaan sanoa että ne ovat kirpputoreja, kuinka sekin nyt määritellään, mutta siis semmoisia paikkoja joissa myydäân kÄyettyä ja tulot menevät (niin ainakin väitetÄän) hyviin tarkoituksiin. Eivät ole siis yksityisten ihmisten myymiä.

Olen tehnyt etenkin hyviä vaatelöytöjä. Huonekalujakin olisi vaikka mitä mutta sellaisia ei noin vaan ostetakaan jo ihan tilan takia.

Taru kirjoitti...

Mä en käy siksi, että mua hämää mennä kaiveleen pöytiä kun myyjä kyttää.. Lisäks en tiedä pitääkö hinnoista tingata, ja että jos en tinkaa, oonko superamatööri.. Kierrän niissä kyllä mielelläni, mutta harvemmin ostan mitään. Vaatteissa on lisäksi se ongelma, että kaikki vaatteet on kauheen pieniä, eikä mahdu mulle.

Riikka kirjoitti...

piilomaja: Täälläkin on vastaavia, joissa rahat menee hyväntekeväisyyteen, esim Fida tai Pelastusarmeijan kirppikset. Ja kirppiksiksi niitä sanotaan. Sitten on ihan yksityisten ihmisten pöytiä eri paikoissa. Huonekaluja taas on vaikeampi täällä löytää kohtuuhintaan, mutta olen niitäkin löytöjä kyllä tehnyt:)

Taru: Mä käyn pääasiassa itsepalvelukirppiksillä joissa myyjä ei ole paikalla, saa kaivella ihan kaikessa rauhassa:) Tammelan torilla ja noilla peräkontti- tai pihakirppiksillä on tietty myyjät ja tykkään kyllä niilläkin käydä koska usein niillä tekee parempia löytöjä ja hinnat on matalammat. Jos ne alkaa jotenkin myymällä myymään mulle jotain alkaa heti ärsyttään ja lähden pois. Viimeksikin torilla joku tätsy huuteli mulle että "täällä olis teille hoikille tytöille vaatteita!" Kiersin kaukaa. Tinkiminen on ihan oma lajinsa, oon vähän oppinut sitä. Yleensä mietin valmiiks mitä jostain maksaisin ja jos myyjä pyytää reilusti enemmän saatan kysyä saisko vähän halvemmalla mutta jos hinta on alle tai sama kuin oma ajatus maksan sen. Yleensä myyjät tulee vastaan, niillä on "tinkin vara", tyyliin oon ostamassa kaksi vaatetta joista pyytää 3e kpl jolloin kysyn saako vitosella. Mutta ei sitä kannata miettiä onko tyhmä jos tinkii. Mitä kokoon tulee, olsistko käynyt enemmän kirppiksillä joilla pissikset myy kerran käytettyjä XS-ginatricoitaan?? Ainakin meidän lähikirpulla on paljon eri kokoisia vaatteita...Mutta enimmäkseen yleensä etsin lastenvaatteita. Tulipas nyt pitkä paasaus:)

Riikka kirjoitti...

Taru: Tarkotin kyllä sanoa että ei ole tyhmä jos EI tingi. Koska tinkiminen ei oo niin suomalaisessa kulttuurissa ja suomalaiset aika helposti muutenkin taitaa maksaa sen mitä ekana pyydetään. Ja jos hinta on semmonen minkä haluaakin maksaa niin mitä sitä pihtaileen. Sen vielä sanon että kyllä ne ärsyttää jotka pistää törkeitä hintoja ja sitten selittelee että "kun on käytetty vaan kerran" ja on aito se ja se merkki, maksoi sitä ja sitä uutena. Näitä merkkilastenvaatemyyjiä on paljon nykyään, monissa lastenvaatteissa hintalaputkin vielä paikoillaan.

Taru kirjoitti...

Toi on muuten ihana toi kaulakoru :)
Ja kiitti kirpparivinkeistä, meidän tos lähellä onkin yks jossa en oo koskaan käynyt, teen visiitin sinne ens viikolla :)

Taru kirjoitti...

Eilen löysinkin 9 eurolla 5(!) paitaa. Ja niistäkin yksi maksoi 5 euroa, joten muut oli melko halpoja :)Kesällä kannattaa näköjään suosia Valtteria, kun asiakkaita on vähemmän, niin mullekin riitti jotain :)

Riikka kirjoitti...

Taru: No ni!