lauantai 17. syyskuuta 2011

Sadetta vaan niskaan sano hait


Tarvitsisin kivat syyskengät vaan kivoja ei löydy. Kokopitkän sadeviikon päätteeksi palkkapäivänä menin ja ostin Hait, city- ja katu-uskottavat saappaat mummin vanhojen Rokien rinnalle. Aviomieheni vähän ilmeili kun selitin että jos saappailla menee töihin on niiden oltava astetta tyylikkäämmät kuin ne vihreät metsäsaappaat. 

Nyt ei haittaa lainehtiva lastentarhan piha eikä tulviva työpaikan parkkipaikka. Pienimmälle kirppikseltä parilla eurolla kakkossaappaat kun laiska äiti-ihminen ei millään jaksa lasten saappaita raahata viikonlopuiksi kotiin.

Kirppiksiltä olen muutenkin taas tehnyt uskomattomia löytöjä, esimerkiksi Viuhtille uusi jonkun neuloma aivan ihana villapaita, sekin kaksi euroa.

Blogi jää vähän arjen jalkoihin mutta yritän parhaani mukaan ehtiä. Muuten unohtuu kirjoittaa muistiin tärkeät asiat kuten se, että Viuhti osaa nyt sanoa kaikkien perheenjäsenten nimet: isoveikan (jota ei tässä voi julkaista), äätin, sisin, ja omansa (jota sitäkään ei voi kertoa kaikille). Jäätelö=äätiä, pukka=purkka, täi=kiitos, tiä=tie (huom tamperelaisuus), kakki=lakki/takki, pappa=vaippa, kekkä=kenkä ja kakka=kakka.

Niin ja että pinnasänky lähti meiltä 1,5 eurolla uuteen kotiin ja pienin nukkuu paremmin isossa sängyssä. Vähän tuli itku kun vanhaa sänkyä vietiin, vielä ihan vieraat ihmiset sen otti ja vei, mutta kyllä se sitten riemuksi muuttui.


Tällä viikolla saimme kotitehtävän vanhempainillasta. Isolle pahville esittely meidän perheestä. Tiuhtilla ja mulla oli heti yhteinen visio: perheen kuva ja sitten lehdestä leikataan kuvia jutuista mistä kukin tykkää. Piirros meidän kotitalosta. Toteutus on ollut pääasiassa meidän kahden askarteluintoisen vastuulla. Valmis tuotos laitetaan kaikkien nähtäville päiväkodissa ja lapset esittelevät ne toisilleen.

Huomenaamulla kirppistelyt jatkuu!

2 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Tiiätkös, netistä löytää hyviä kenkiä. Keksin tämän, kun joku päivitteli kun sanoin etten ole koskaan tilannut vaatteita netistä. Ostin jo farkut ja kengät. Farkut nyt olivat ihan perus, jotka olisi saanut kaupastakin, mutta kengät löysin kaupasta vaan liian pienenä ja netistä samat isompana. Näihin mahtuu jopa tämä mun linttaan astutun jalan tukeva pohjallinen. Ja oli vielä alennuksessa. Pienessä, mutta kumminkin. On noi Haitkin kyllä hienot :) Ja käytännölliset.

Riikka kirjoitti...

Joo, nettikenkäkauppoihin tuli tutustuttua aika paljon kun etsin hääkenkiä. Olin saanut päähäni tarkalleen minkälaiset halusin eikä millään sit löytynyt. Tosin ne parhaimmat löytyi sit ihan Sokokselta:) Mitäs nettikauppoja tarkoitat? Mä tiedän brandosin, heels.comin, zapposin. Jotenkin vaan itellä kengissä on aika tarkkaa se miltä ne tuntuu, niinkun käteenkin. Täytyis olla varma tieto että on sit laadukkaat kun netistä ostais. Hait oli taas tänään tosi hyvät, työkaverit ihan kadehti niitä kun yritti hypellä lätäköiden yli.