sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Koekuvausta


,
Sain valokuvausta harrastavalta ystävältäni hänen ehdotuksestaan kolmoskameransa lainaksi, järjestelmäkameraa kun olen haikaillut jo pidemmän aikaa. Kokeillakseni miltä tuntuu. Aika vaikeaa. Enpäs tiedä onko minusta kuvaamaan järkkärillä? Pitäisikö kuitenkin ostaa vaan parempi pokkari? Vai pitäisiköhän vaan uskoa että harjoitus tekee mestarin?

Koitan päästä kuvaamaan joku päivä ulos kun olisi vähän valoakin.

Osasinpas sentään lapselleni villasukat neuloa. Aikas kivat vaikka itse sanonkin. Reilut ovat kooltaan tarkoituksella, tänä talvena ei toivottavasti sukkia enää pitkään tarvita.

6 kommenttia:

violet kirjoitti...

Mikä sinusta tuntuu vaikealta?
Tuntuuko että on "liikaa mahdollisuuksia"?
Mikä kamera se on?

Riikka kirjoitti...

Ehkä vaikeinta on saada kuvista tarkkoja. Ei tunnu että on liikaa mahdollisuuksia, tuntuu että se on liian hidasta. Kädet tärisee ja tulee suttuista;) Kamera on Canon EOS350D.

Mutta varmaan vaan vaatii harjoitusta. Ja tarkoituksena on lainata kirjastosta vähän valokuvauskirjoja että oppisin jotain tekniikasta. Olis ihan kätsyä varmaan vähän tutustua käyttöohjeeseenkin, mutta kun olen niin huono niiden lukemisessa.

violet kirjoitti...

Olemme toki kaikki erilaisia oppimaan ja tykkäämme eri asioista mutta minun tapani tulla sinuiksi oman kamerani kanssa (kun se ostettiin viime keväänä) oli yksinkertaisesti tällainen:
Ensinnä vain pidin sitä kädessäni, totuttelin sen painoon ja muotoon. Kuljin kotona kameran kanssa enkä edes yrittänyt ottaa "hyviä kuvia".
Sitten vähitellen selvitin itselleni mitä mikin nappula merkitsee, mihin sitä tarvitaan ja mitkä ovat sellaisia joita luultavimmin tulen tarvitsemaan eniten. Kameroissa on usein ominaisuuksia joita aika vähän käyttää.
Sitten aloin kuvata, julmettu määrä kuvia eri olosuhteissa. Kokeilin eri säädöillä ja tietysti aivan automatiikalla. kokeilin miten kuva muuttuu kun teen niin tai näin.
Minä en ainakaan pysty lukemaan käyttöohjeita kuin kirjaa. Minä teen niin, että kun tulee kysymys johon en keksi vastausta, katson ohjekirjasta selvennyksen.
Eli kun esim. oli ekan kerran ongelma: miten käytän itselaukaisijaa, niin katsoin vain sen kohdan, opettelin sen ja nyt sen muistan.

Minulle kaiken oppimisen perusta on tekeminen.

Riikka kirjoitti...

Niin se varmasti kuvaamisessakin on: tekemällä oppii. Mielenkiinnosta, mikä kamera sinulla on?

violet kirjoitti...

Canon EOS 40 D.
Sitä piti vielä että tietenkään ei ole järkeä itselleen "puoli pakolla" ostaa kameraa jonka käyttämisestä ei pidä. Paras on kai sellainen jota on kiva käyttää ja jonka kuviin on itse tyytyväinen.

Riikka kirjoitti...

Niin. Siksi olenkin tosi iloinen kun saan kaverini kameraa kokeilla. Kiva kaveri:)