keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Multasormet valmiina


Löysin tämän upean kirjan (Mirja von Knorringin Yrttien tuoksua, ostettu alesta viime talvena) hyllystäni miettiessäni mitä yrttejä laittaisin parvekkeelle kesäksi. Basilika nyt on ehdoton, sitä käytänkin niin paljon. Mutta se kannattaa ehdottomasti ostaa taimena, siemenistä en ole mitään saanut aiemmin aikaiseksi. Samoin rakuunaa, oreganoa, persiljaa, mitä muuta? Salvia olisi uusi tuttavuus, sitä en ole ruoanlaitossakaan kokeillut. Mitenkähän rosmariini onnistuisi?

Kirjassa on myös herkullisia reseptejä, löysin sieltä mm. äitini kesäherkun rakuunaporkkanat. Tietämättämme niillä on hienompikin nimi: Carottes Vichy. Niitä voisi syödä vaikka koko kattilallisen uusien perunoiden ja savustetun kalan kanssa.


Yrteistä puheenollen, olen jo pari kertaa kokeillut sitä Liivian blogissa kehuttua Violetin pastasalaattia. Todella hyvää ja niin helppo tehdä.

4 kommenttia:

violet kirjoitti...

Hyvä että pastasalaati maistuu sielläkin!
Olen juuri nyt aavistuksen kade tuosta ajasta jonka sait viettää ystävien seurassa. Eikö olekin ihanaa tuollainen....

Riikka kirjoitti...

Saa olla kateellinen hih:) Vaikka kyse oli vain kahdesta päivästä, sekin jo oli paljon se. Virkistäviä tuollaiset "lomat".

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa hyvältä kirjalta. Nyt mun pitäisikin hakea joku yrttikirja kirjastosta inspiraationlähteeksi, jotta saisin laitettua siemenet multiin. Joka vuosi mulla on suuret kasvatussuunnitelmat. Hyvin vähän sitten toteutuu.

Taru kirjoitti...

Ihana blogi!