keskiviikko 9. syyskuuta 2009

YllätyksiäPakastimessa jäätyy itse tehtyjä jugurttijäätelöitä mausteenaan punaherukat ja banaani. Muotit niihin olivat tämän päivän yllätys.

Kohta alkaa tältä yllätysten keksijältä ideat ehtyä. Jo parisen kuukautta sitten sovimme pikku-T:n kanssa että jokaisesta omassa sängyssä nukutusta yöstä saa tarran, kolmesta kerätystä tarrasta saa pienen yllärin. Tätä tarrankeräyskampanjaa ennen pikku tepsuttelija tuli joka yö väliimme kunnes minä ja mahani sanoivat stop huonosti nukutuille öille. Homma olisi pitänyt opetella jo pari vuotta sitten mutta pääsimmepä helpommalla ja kieltämättä pieni tuhisija aamuisin vieressä oli myös itselle tärkeä.

Tämä on ollut meillä ehkä pisin ja hankalin asia lapsenkasvatuksessa tähän saakka. Tutista luopuminen ja potalle opettelutkin sujuivat aikoinaan paljon helpommin kuin tämä omassa sängyssä pysyminen. Kokeiltiin huudattamista (naapureita säälien), patjaa pojan huoneen lattialla, järkipuhetta, isompaa peittoa, yövaloa. Monena yönä tarrat eivät todella ole olleet mielessä, mutta kyllä niitä sitten alkoikin kertyä. Vieläkin tepsuttelu kuuluu melkein joka yö, mutta poju palaa omaan sänkyynsä jo melko vähäisin vastalausein. Vessaan jätetty valo heijastaa turvallisesti pimeimpinä tunteina ja kaappiin piiloon laitettu ilvespehmolelu ei enää mörköile öisessä huoneessa.

Yllätyksinä nämä kaikki ovat olleet yhtä jänniä ja mieluisia: eläinleimasimet, oma sateenvarjo, legopalomies, pesusieni+kylpyvaahto, tehtäväkirja, jäätelömuotit ja mitä vielä. En enää muistakaan kaikkia. Tarrataulu vähän niinkuin unohtuikin jo jääkaapin oveen kunnes eilen poika huomasi jälleen ansainneensa kolmannen tarran. Nyt taitaa tämä kampanja loppua hiljalleen.

Äidin tekemä tiskirättikin taisi olla mukava yllätys. Olin luvannut tehdä sen jo aikoja sitten mutta minä se vaan innostuin neulomaan kaikenlaisia vauvan asusteita. Olisi muuten aika hienoa jos omasta pojasta tulisi isona gourmetkokki. Vaikka kyllä se peruspihvinkääntäjäkin kävisi.


Ja tuli muuten hyvät jäätelöt.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Je peux dir que sont tres jolie
Very fine blog and photos
Agapitos from Greece
http://aeromodelling-agapitos.blogspot

Taru kirjoitti...

Hyvä pikku-T!
Kuis se toinen pikkuinen? Ei vielä näy merkkejä masusta pois kiipeämisestä..?
Ei muuten veljelläkään.. Tosin huomenna jo kaksi viikkoa yli, joten pian otetaan apukeinot käyttöön :)

Riikka kirjoitti...

Merci beaucoup Stelios:)

Ei mitään merkkejä Taru. Siis todella toivon että mulla ei mene kaksi viikkoa yli! Tässä nyt on vielä se kaksi vkoa laskettuun aikaan ja oon jo melko kärsimätön, pahantuulinen ja vaivainen. Toivottavasti susta tulee pian täti ja sit heti uuden lapsen kummi:) Mä oon kyllä niin ilonen että saadaan noin ihana kummitätsy.

Taru kirjoitti...

Oon mäkin tosi iloinen että saadaan kummilapsi! Ja varmasti ihana sellainen :)
Toivottavasti vauveli pyrkii pian ulos jotta sunkin olotila helpottuu. Tullaan ens viikon la-ma Trelle säätään hääjuttuja, ja toivottavasti kattoon ainakin toista vauvaa. Voitais poikkeilla, jos et ole synnyttämässä? :) Parasta tietty olis jos kummivauva olis jo kotona..