maanantai 23. helmikuuta 2009

Uppistakeikkaa

Olen huono blogisti....vatsatauti- ja flunssapäissäni unohdin sen arvonnan. Aikaa siis osallistua vielä iltaan saakka, arvonta noin klo 19. :)

***************************************************************************************

Klo 19.50 virallinen arvonta on suoritettu ja voittaja on....tättärätää....maijja! Onnea! Voittomahdollisuudet olivat 1:5. Blogillani näyttäisi olevan juuri sen verran mitä arvioinkin. Mukavia lukijoita kaikki!


Maijja laitatko mulle sähköpostilla osoitteesi jossa kerrot oletko enemmän kahvi- vai teeihminen.

tiistai 17. helmikuuta 2009

Vatsalle lääkettä

Kun on kipeä, ei jaksa kokata mutta lämmin keitto maistuisi. Varsinkin jos tuijottaa televisiosta ruokaohjelmaa jossa tehdään juuri sitä älyttömän hyvää lempikeittoa. Siispä sain aikaiseksi nousta sohvan pohjalta tekemään näistä aineksista vatsaa hellivää keittoa joka on oikeasti nopea ja vaivaton tehdä.


Olen joskus leikannut talteen ruokalehdestä ohjeen ja muunnellut sitä vähän. Aikaisemmin luulin inhoavani kookosta, mutta onneksi kokeilin tätä ohjetta ja tajusin että inhoankin vaan niitä kookoshiutaleita, joita joistakin levonnaisista valitettavasti löytää. Tänään tein keiton näin:

Samettinen bataattikeitto (1-2 annosta)

1 bataatti (n. 400 g)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
pala inkivääriä
2 dl kasvislientä
1 tlk (165 ml) kookosmaitoa
1 tl chilitahnaa
ripaus cayennepippuria
1 rkl limenmehua
suolaa
pippuria

Kuullota reiluiksi lohkoiksi paloiteltu sipuli, hienonnettu valkosipuli ja raastettu inkivääri voissa/margariinissa. Lisää bataattilohkot. Sekoittele vähän aikaa. Lisää kasvisliemi ja kookosmaito sekä ripaus cayennepippuria. Anna kiehua kunnes bataatit ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta chilillä, limellä, suolalla ja pippurilla. Valmista!


Olen toista päivää kotona potilaana. Äh. Ulkona on mielettömän kaunista, tosi kylmäkin. Tänä aamuna -17 astetta. Täytyy tyytyä kuvailemaan parvekkeelta auringossa kimmeltäviä puita.

Ja kuppikaappia. Löysin lauantaina Keräilymessuilta parin retikkakupille. Paljon olisi ollut muitakin ehdokkaita kuppikaappiin, mutta tämä ainoa oli mielestäni kohtuuhintainen, tinginkin vielä. Harmillisen harvoin tulee näitä "parempia" kuppeja käytettyä. Yritän laittaa ne pöytään aina kun on vieraita. Eikä haittaisi vaikka kaikki olisivat parittomia.



Jaahas, palaanpa sohvalle.

lauantai 14. helmikuuta 2009

Anybody out there?


Olen miettinyt lukeekohan tätä blogia kukaan. Joku kyllä, koska kommenttejakin saan joskus, mutta kuinka moni? Ei haittaisi vaikka lukijoita ei olisi yhtään, koska aloin kirjoittelemaan tänne ja ottamaan blogisopivia kuvia ihan vaan itseäni varten.

Nyt kuitenkin uteliaisuus otti vallan ja YSTÄVÄNPÄIVÄN kunniaksi ajattelin pyytää jokaista täällä mahdollisesti vierailevaa jättämään pienen tervehdyksen kommenttilaatikkooni. Anonyyminäkin vaikka. Osallistuakseen kaikkien kommentoivien kesken järjestettävään arvontaan, nimimerkki olisi kuitenkin hyvä olla kommentin perässä. Arvon viikon päästä lauantaina yhden voittajan. Palkintona jotain pientä mukavaa, mutta ei mitään hienoa itse tehtyä, koska siihen minusta ei ole.


Mietityttää myös miten tämän blogin saisi säilyvämpään muotoon, kuin päiväkirjaksi? Onko internet muka oikeasti ikuista? Sellaista jota lapsenlapsenikin voisi joskus lukea? Vaikea uskoa. Siispä toivoisin vinkkejä miten säilyttää tämä virtuaalipäiväkirja tuleville sukupolville. Alanko tosiaan printata väriprintterillä näitä konkreettisiksi sivuiksi? Aika omituista tämä tietokonemaailma. Kaikki valokuvatkin ovat jollain epämääräisellä levyllä jonkun laitteen sisällä joka voi hetkenä minä hyvänsä vaikka syttyä palamaan. Siksi teetänkin mieluisimmat kuvani paperille ja laitan ne ihan oikeaan albumiin. Sellaiseen, jonka voi kaapata äkkiä mukaan paetessaan tulipaloa.

maanantai 9. helmikuuta 2009

Helmikuun 9.





Aurinko paistaa pahasti silmään tässä istuessa. Taas ihanan pitkä viikonloppu kahden lomautuspäivän ansiosta. Ulkoilukeli on mitä mainioin. Käytiin tarkistamassa latutilanne, aika jäinen eilisen vesisateen jäljiltä. Laskettiiin liukumäkeä, vedettiin pulkkaa ja keinuttiin.


Olispa jo kesä!

sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Koekuvausta


,
Sain valokuvausta harrastavalta ystävältäni hänen ehdotuksestaan kolmoskameransa lainaksi, järjestelmäkameraa kun olen haikaillut jo pidemmän aikaa. Kokeillakseni miltä tuntuu. Aika vaikeaa. Enpäs tiedä onko minusta kuvaamaan järkkärillä? Pitäisikö kuitenkin ostaa vaan parempi pokkari? Vai pitäisiköhän vaan uskoa että harjoitus tekee mestarin?

Koitan päästä kuvaamaan joku päivä ulos kun olisi vähän valoakin.

Osasinpas sentään lapselleni villasukat neuloa. Aikas kivat vaikka itse sanonkin. Reilut ovat kooltaan tarkoituksella, tänä talvena ei toivottavasti sukkia enää pitkään tarvita.