torstai 7. tammikuuta 2010

Pukemista, pukemista, pukemista


Pakkasta piisaa. Onneksi juuri nyt vähän lauhtui 12:een pakkasasteeseen ja sain O:n vielä lyhyille iltatorkuille parvekkeelle. Sisälle nukuttaminen on ihan tuskaa ja pikkuinen on jatkuvasti väsynyt kun ei nuku tarpeeksi pitkiä pätkiä sisällä. Tuntuu että puolet päivästä joko puen tai riisun lapsia.

O sai komeat uudet villahousut, äiti ne teki. Edelliset jäi jo pieneksi. Tuo Novita Cloud -lanka on ihanan pehmeää, mutta aika raskasta. Mulla ei ole todella aikaa neuloa lapsille mitään, onneksi käsityöharrastuksenkin voi kiireisimpinä aikoina ulkoistaa! Seuraavaksi lykkäsin hovineulojalleni mukaan yli vuosi sitten ostamani sukkalangat, tarvitsen ohuita villasukkia ulkoilukenkien sisälle. Ja sitten seuraavaksi pyysin itselleni villahousuja. Se on kuulemma jo isompi projekti. Ai kuin niin? Enhän mä niin iso ole.

On yritetty keksiä pakkaspäiville mukavaa tekemistä näin lomalla. Eilen käytiin ihan ulkona syömässä (meni tosi hyvin, vauva itkahti vaan kerran ja me saimme rauhassa nauttia piffimme!), tänään lähdettiin T:n kanssa Metsoon kirjoja lainaamaan, satukasetteja kuuntelemaan ja tietty käytiin yläkerrassa kaakaolla ja teelläkin. Keksin että Muumilaaksossakaan ei olla vielä ikinä pojan kanssa käyty, sinne voisi mennä jos kovat pakkaset jatkuu.

Mikä on muuten kamalampaa kuin koliikkivauvan lohduton huuto illan pimeydessä? No tietysti äänensä menettäneen koliikkivauvan vieläkin lohduttomampi itku. En tiedä olemmeko vilustuttaneet raukan, onko vaan huutanut äänensä vai jatkuva puklailuko on saanut kurkun karheaksi. Voi että kun tajuaisi olla huutamatta kun kurkku on kipeä. Muuten kyllä vaikuttaa terveeltä.

2 kommenttia:

violet kirjoitti...

Huomasin että pysähdyin sanan "sisällenukuttaminen" kohdalla.

Ensin en tajunnut ihan että miksi, mutta sitten huomasin.

Ulkonanukuttaminen on tapa jota ei monen ulkosuomalaisen mukaan ole ollut lainkaan helppo selittää eri maissa....
Minen edes yrittänyt - en nukuttaa ulkona tai selittääkään - ihan vaan siksi, ettei ollut parveketta tai muuta paikkaa mihin vaunut olisi voinut panna, enkä joka päivä jaksanut lähteä niitä ulos työntämäänkään (kun ensin olisi pitänyt kantaa monta kerrosta kapeita rappuja yksin ne vaunnut...)

Riikka kirjoitti...

Itse asiassa juuri selitin ulkomaalaiselle ystävälleni tätä suomalaista tapaa. Hän ei voinut ymmärtää miten täällä laitamme lapset pakkaseen nukkumaan. Se vaan on niin (ainakin meidän poikien kohdalla on ollut), että vauvat nukkuu paremmin raittiissa ilmassa. Jos parvekkeella meidän O nukkuu jopa 4 tuntia putkeen, sisällä onnistuu enintään tunti kerrallaan. Ehkä on kyse tottumuksestakin ja että olen lapset tähän opettanut. Jostain olen lukenut että tämä "keksintö" on Arvo Ylpön peruja.

Mutta tietty jos olis liian hankalaa, vaikka just rappujen takia, ei se olis sen arvoista. Mäkin sain kaverilta vanhat vaunut parvekevaunuiksi ettei tarvitse roudata varsinaisia ulkoiluvaunuja ylös ja alas.