keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Torimuija
Olin eilen Tammelan torilla kirppismyyjänä. Herätys 04.45, mukana kolme kassia sekalaista tavaraa, muun muassa nämä haarukat, veitset ja lusikat.

Vaikka päivän rahallinen saldo olikin melko naurettava minulla (äiti sen sijaan teki hyvän tilin vanhoilla astioillaan), sainpa hauskan kokemuksen. Hikistä hommaahan se on seistä kahdeksan tuntia 30 asteen helteessä torilla, mutta muistin juoda ja olla aurinkovarjon alla riittävästi. Pisteet muuten kotiin kaupungille torin uudesta vessasta joka oli myös kokemus sinänsä. Varmasti siistein ikinä näkemäni yleinen vessa, eikä edes maksanut mitään.

Torilla oli letkeä meininki jos ei nyt lasketa yhtä rutkuttavaa vakiojobbaria jonka mielestä myymämme astiat oli ihan törkeän kalliita ja joka halusi muutamaan kertaan asiasta meille tulla erikseen huomauttamaan. Naapurimyyjien kanssa tuli jutusteltua koko päivä ja tietty kauppojakin tehtyä. Viereisestä pöydästä ostin 80 sentillä Siri Hustvedtin Lumouksen ja parin rivin päästä kaksi paitaa 1,5 eurolla. Selailin naapurimyyjän hyvinvointiaiheista kirjaa, mutta päätin olla ostamatta enää mitään. Iltapäivällä myyjä kiikutti kirjan minulle "ole hyvä, se on sinun" kerätessään tavaroitaan pois.

Äiti sitä paitsi sai niistä "ökyhintaisista" Maija-kupeistaan ja Pekka-lautasistaan sen mitä pyysikin. Ja nuo kuvan kilkuttimet lähti 5 euron hintaan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kävin samalla torilla asiakkaana 28.7.
Nauratti yhden kirjapöydän äärellä sillä siinä oli oikeastaan ihan tasan juuri samat kirjat kuin omassa hyllyssäni!

Riikka kirjoitti...

voi olisit tullut päivää aiemmin:)

Taru kirjoitti...

Olipa kiva naapurimyyjä! :)