keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Helteessä
Nyt on meikäläisenkin helleraja tullut vastaan. Erityisen tukalaksi tunnelma on kiristynyt Tiuhtin sairastaessa kuumeisena, flunssaisena, silmä tulehtuneena. Tai ainakin äidillä on tukala tunnelma kun täytyy pysytellä sisätiloissa ja pienempi roikkuu nihkeänkiukkuisena vuorotellen jokaisen lahkeessa (tai oikeastaan ihossa kun lahkeita ei nyt ole). Ruoanlaitto ja siivous ei huvita. Miehen kanssa on vuoroteltu tänään, hän pääsi vilvottelemaan ruokakauppaan Viuhtin kanssa, itse istuskelin iltapäivällä pihalla kirjan kanssa ja totesin sisällä sittenkin olevan nyt viileämpi.

Illalla vilvotellaan Viuhtin kanssa vesivadin äärellä läiskytellen joko parvekkeella tai kylppärissä. Pikkuinen on nyt yhä useammin noussut seisomaan ilman tukea, ihan vahingossa kun on jotain jännää, kuten vesipalju tai imuri vieressä. Tänäänkin vettä loiskutellessa nousi kymmeniä kertoja alhaalta sammakkokyykystä suorin jaloin seisomaan. Tasapaino pysyy aika hyvin kunhan asento on leveä kuin hevikitaristilla. Ja äänet on myös kuin norjalaisella solistilla. Tiuhti ei muistaakseni näin noussut seisomaan. Kulki vain puita pitkin kunnes puoli vuotta siten liikuttuaan uskalsi irrottaa ja lähti kävelemään.

Viime vuonna aika näihin aikoihin istuin tuossa samassa mekossa pihalla kutomassa sukkaa. Pallomaha mekon alla. Nyt se pallero nukkuu vaunuissa samalla pihalla ja minä näytän edelleen raskaana olevalta mekossani.

4 kommenttia:

Merruli kirjoitti...

Toivottavasti pienen olo alkaa jo helpottaa -ja teidän muiden siinä samalla. Helteelle lupailevat sentään jo pistettä, kunhan tämä yksi vielä kestetään.

Varjossa, sisällä tai kaupan maitohyllyillä olen itsekin oleskellut mieluiten. Mies on onneksi hoitanut pakolliset rantakeikat lasten kanssa -minusta ei aurinkoon ole.

Riikka kirjoitti...

Kyllä tuo superhelteen loppuminenkin vähän jo helpottaa oloa. Minä tykkään auringosta ja lämpimästä mutta nyt tuli mullakin raja vastaan.

Taru kirjoitti...

Voi Viuhtia.. Toinen kasvaa kovaa vauhtia ja kummitädille tulee vaan enemmän huono omatunto kun ei nää koskaan :(

Riikka kirjoitti...

No nii-in. Ollaankin tässä viime aikoina nähty niin ettei Viuhti oo ollut mukana. Teidän täytyy tulla käymään!