torstai 26. elokuuta 2010

Syyssatoa


Satoa kotoa. Haettiin Tiuhtin kanssa eilisiltana pyörälenkillä. Pari porkkanaa, käyräkurpitsa, purjo, pippuria, yrttisuolaa, loraus kermaa. Siitä tuli tosi hyvä keitto.


Olen ollut superkätevä emäntä pari päivää. Olen tehnyt Viuhtille pakkaseen linssi-peruna-pataa, leiponut ihanan kirpsakkaa sitruunatorttua, laittanut lasagnea, keittänyt kasvissosekeiton. Nyt on tämä vaihde päällä pitkästä aikaa.

Pienin kävelee kymmenen kuukauden iässä! Ennätys tähän mennessä: 9 peräkkäistä askelta. Kamalan määrätietoisesti aina nousee uudestaan ylös kun peppu tipahtaa maahan. Ei anna minun mennä edes vessaan ilman järkyttävän lohdutonta itkua. On selvästi nyt minun perään kovasti.

Isompi aloitti kerhon ja on niin iloinen siitä. Kuulemma on tutustunutkin uusiin kavereihin mutta ei muista vielä nimiä. Ensimmäisen kerran jälkeen ruokapöydässä kertoi: "Äiti siellä kerrottiin että on semmonen Jeesu. Se Jeesu antaa meille auringonsäteitä ja sillä on merkkinä semmonen äksä. Se rakastaa meitä kaikkia."

Kahtena aamuna on jo tarvittu villasukkia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvän näköinen keitto! Nam.
Mun esikoinen alkoi myös kävellä tuossa iässä. Ennen sitä ei kontannut ollenkaan. Raahasi itseään vaan kyynärpäillä eteenpäin. Sitten yhtäkkiä nousi.

Taru kirjoitti...

Ihanat pojat :) Jeesu :)