keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Ei ristin sielua
Mistä lie tullut tuokin sanonta, mutta se sopii puistoomme hyvin. Siellä ei siis ole k-e-t-ä-ä-n ikinä. Tiedän että meillä on väärät ulkoiluajat, olen laiska äiti, eilenkin jaksoimme vääntäytyä pihalle vasta ruoan jälkeen yhdeltä. Puistossa on kyllä muutama perhepäivähoitaja lapsineen klo 9-10.30 ja ehkä iltapäivällä kolmen maissa, mutta luulisi nyt jonkun muunkin olevan siinä muinakin aikoina. Käveltiin eilen vielä vähän pidemmälle toiseenkin puistoon, mutta ei ketään. Kaikki lapset taitaa nykyään olla tarhojen pihoissa tai sitten jossain omakotialueilla.

Katselin muutama päivä sitten dokumenttia 60-luvun Pispalasta. Lopussa näytettiin kuvaa sen ajan leikkipuistosta, jossa oli porukkaa kuin pipoa. En ole ikinä nähnyt niin montaa naperoa yhtä aikaa hiekkalaatikossa. Tai no ehkä Tampereella Pikku Kakkosen puistossa joka on yksi parhaimmista ja keskustassa lähes ainoa.

Tästä päivästä lähtien Tiuhtin kerho kestää tunnin pidempään. Se on tosi hyvä. On viihtynyt siellä erittäin hyvin.

3 kommenttia:

Mimmi kirjoitti...

Nyt kiinnostaa, että missä mahtaa olla Pikku Kakkosen puisto. Täytyypä ottaa selvää. Meidän lähimmässä puistossa on aina vähän tai ei ollenkaan porukkaa aamuisin, jolloin me siellä käymme, joskus yhdeksän kieppeillä. Minusta se on kummallista. Onneksi on muitakin puistoja lähellä, kurjaa on minusta yksin keinutella. Vaikka ei edes tuntisi muita äitejä ja vaihtaisi heidän kanssaan vain pari sanaa, aika kuluu jotenkin paremmin kun on muitakin.

Tuo teidän aika taitaa aika monella pienellä olla vielä päiväuniaika, mutta tuskin te ainoita olette, joilla on eri rytmi. Oudolta kuulostaa, että ei ketään.

Kerttu kirjoitti...

^ Pikku Kakkosen puisto on koskipuistossa. Paras puisto ikinä! :D

Kun poika oli pienempi (ja siis ulkoilessa vain nukkui) mekin käytiin tuossa meidän lähipuistossa aina ihan "väärään" aikaan. Kun kaikki muut olivat syömässä tai nukkumassa. Itse kun en silloin jaksanut myöskään raahautua heti aamutuimaan pihalle.

Nyt me ollaan puistossa joka päivä jo kymmeneltä (kun poikakin leikkii puistossa muiden mukana ja tullaan sitten kotiin päiväunille). Ja tuo meidän pieni puisto on ihan tupaten täynnä pieniä taapertajia. ja vähän isompiakin lapsia. Siellä on kyllä tosi mukava käydä kun väkeä on paljon!

Riikka kirjoitti...

Meillä ei oikeastaan ole mitään tiettyä rytmiä, ehkä siinä vika. Eilenkin kyllä suoriuduttiin mun mielestä aikaisin puistoon, klo 10.15 mutta johan siellä perhepäivähoitoporukka keräili kamojaan ja tuli oikein paha mieli kun poikaakin harmitti että heti lähtivät kun me tulimme (vaikka ei se tietty meistä johtunut). En tiä mitä tässä keksis....aika tyhmää olis autollakaan lähteä niihin puistoihin joissa tiedän porukkaa olevan enemmän. Seuraavaa asuntoa kun katsotaan joskus tulevaisuudessa täytyy kyllä ensisijaisesti selvittää lähistön puisto- ja leikkikaveritilanne.