sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Weekend


Tämäkin viikonloppu vietettiin pitkälti kaupungilla hengaillen, ilman aikatauluja. Toreilla ja turuilla. Käytiin jo perjantaina poikien kanssa lähikirppiksellä, ostin nahkasaappaat.

Lauantai
Lauantaiaamu alkoi Tallipihan vaihtotorilla josta löytyikin mukavasti tarpeellista. Mulle juoksutakki (siis oikein sellainen tekninen vedenpitävä takki) ja kauppakassi, Tiuhtille kaulaan huivi, Viuhtille tumput. Niin ja kirjoja jotka eivät kyllä olleet tuikitarpeellisia mutta en voinut sinnekään jättää. Siis mikä keksintö tuo vaihtotori! Kaiken tuon saimme ilmaiseksi ja pääsimme eroon omista tarpeettomista tavaroista parin kassillisen verran. Tiuhti sai lisäksi mukaansa rintamerkin joka painettiin itse Aku Ankka- lehdestä leikatusta kuvasta.

Jatkoimme matkaamme Annikinkadun pihakirppikselle josta ostin hupparin. Kuten huomaa, loppuvuoden vaatteidenostokieltoni ei siis näköjään koske kirppisostoksia. On muuten aika noloa etten tamperelaisena tiennyt Annikinkadun tarkkaa sijaintia. Miten valitettavan ränsistynyt ja upea asuinpaikka. Ulkona oli hirveä viima ja juuri mukaan ottamamme villatumput tulivat tarpeeseen kaduilla harhaillessa, laitoin ne pienimmälle toisten tumppujen päälle.

Suuntasimme seuraavaksi Gopaliin lämmittelemään. Kiinnostavuutta ravintolakäynnille toi vauvan vaipan ja vaatekerran vaihtaminen pienessä vessakopissa kun totesimme herran olevan läpimärkä. Tietenkään ei juuri nyt ollut housuvaippoja mukana vaan pääsin painimaankin vessan lattialle teippivaippojen kanssa. Onneksi vahinko ei kuitenkaan sattunut ulkona kylmässä.

Sunnuntai
Emme malttaneet jäädä vaihtotorilta sunnuntainakaan pois. Näin olivat ajatelleet monet muutkin, ja ilmeisesti lukeneet jutun aamun lehdestä sillä tungos oli melkein läpäisemätön. Seuraavaksi lähdimme Amurin suuntaan syysmarkkinoille ja Helmeen lounas/välipalalle. Tiuhti oli taas elementissään ja jutteli rennosti myyjien kanssa ja ihmetteli hunajamyyjän oikeaa mehiläispesää lasilevyjen välissä.

Kun olimme Tiuhtin kanssa hakemassa syömistä ja juomista, Viuhti oli hurmannut viereiset rouvat hymyllään ja kun palasimme, tätsyt hihkuivat: "Ai niitä on toinenkin! Ihan samannäköinen ja silläkin on hymykuopat!" Ei voi mitään mutta olin ylpeä.

Kotimatkalla palasimme vielä Tallipihalle jossa väkimäärä oli vähentynyt ja löysimmekin vielä miehelle tennarit ja pinon Tieteen Kuvalehtiä.

I <3 Tampere
4 kommenttia:

Mimmi kirjoitti...

Voi että, kaikki jäi kokematta! Kuulin tuosta vaihtotorista vasta tänään, ja mistään Amurin suunnalla olleista syysmarkkinoista en tiennytkään, mutta päivä kului sängynpohjalla flunssa potien. Kyllä nyt harmittaa, teidän viikonloppu kuulostaa aivan upealta! Pitääkö tilata aamulehti että näistä jutuista tietää?

piilomaja kirjoitti...

Sattumuksia Brooklynissä juuri luvussa!

Tutut, niiiin tutut nuo suihkulähteen patsaat;-)

Ranskassa asuessamme opin laittamaan teippivaipatkin missä asennossa hyvänsä...kun ei missään oikein voinut makuuttaa penskaa.

Riikka kirjoitti...

Mimmi: Ei tarvi. Aamulehden nettisivuilta mekin usein katsotaan tapahtumakalenteria. Kahvila Amurin Helmi on kyllä yksi ihanimpia paikkoja joita todellakin voin suositella. Ihan ilman mitään markkinoitakaan. Ja tietty sitä museotakin.

piilomaja: Hätä keinot keksii! Tuo meidän vaippatyyppi on vaan niin mahdoton vastustelija ja kiemurtelija kun vaihdetaan vaippoja tai vaatteita. Hiki tulee joka kerta.

Mimmi kirjoitti...

Riikka, siinä kahvilassa onkin tullut jo käytyä, museoon ei ole vielä ehditty. Kiitos vinkistä, täytyy laittaa kirjanmerkkeihin tuo tapahtumakalenteri.