maanantai 8. marraskuuta 2010

Metsäreissu

Lähdin metsään aamukahdeksalta lauantaina. Mukana kaksi keski-ikäistä naista, ajokoira Helvi (nimi muutettu), mäyräkoirapentu Liisi (nimi muutettu), pyssy nimeltä Otso, paljon eväitä ja vaatetta ja tyhjät korit.

Juuri sopivasti oli vaatetta kun alaosassa oli pitkät kalsarit, villahousut, tuulihousut ja kevyttoppahousut vielä päällä. Yläosastossa aluspaita, fleece, paksuin villapaita ja vedenpitävä takki. Varpaat palelsi saappaissa vaikka oli kahdet villasukat.

Menomatkalla pyrytti lunta.

Kuskimme hermostui aika lailla kun emme päässeet sinne mihin oli tarkoitus, sinne missä sieniä on mattona. Punaliiviset miehet olivat ehtineet ennen meitä. Emme jääneet hirvestäjien ampumalinjalle sieneen. Löysimme toisen paikan missä Helville kuulemma ei ollut tarpeeksi juoksutilaa (se juoksi metsässä koko päivän) mutta siihen oli tyydyttävä. Välillä kokeiltiin radiolaitteella missä Helvi menee. Ei ollut jäniksiä. Ei pyssyä kai ollut tarkoitus käyttääkään.

Laitettiin notski, naurettiin ja syötiin eväitä.Kotimatkalla poikettiin metsästysmajalla, jonka naapurissa asuvat 82- ja 91-vuotiaat sisarukset, joiden ohi ei saa ajaa pysähtymättä. Ei tullut kuuloonkaan lähteä jatkamaan matkaa ilman kahvituksia. Join murukahvia vieraan mummon suuressa pirtissä. Söin bostonkakkua.

Kotiin tulin neljän jälkeen, kori täynnä suppilovahveroita. Marraskuussa.

1 kommentti:

Taru kirjoitti...

Kuulostaapa hienolta!!