keskiviikko 3. marraskuuta 2010

TeeinventaariJuon teetä aamuisin (kahvikupin jälkeen) sekä iltaisin. Joskus siinä välissäkin. Pääasiassa vihreää ja valkoista teetä sekä rooibosta joka ei varsinaisesti ole teetä. En yhtään muista koska aloin tykkäämään vihreästä teestä, olisiko ollut joskus reilut viisi vuotta sitten. Mulla on vähän pakkomielle ostaa uusia teelaatuja ennenkuin edelliset on juotu loppuun. Siksikin on hyvä joskus vähän kaivella teehyllyä, nytkin löysin sieltä nyssyköitä joita en muistanut. Onneksi tee säilyy pitkään.

Teet kaapissani tällä hetkellä:

1. rivi (ylin)
¤ Omenalla maustettu rooibos. En muista merkkiä. Maistuu vähän liikaa omenalta ja liikoja omenanpalasia täytyy nyppiä pois ennen hauduttamista.

¤ Nordqvistin Valkoinen Lohikäärme. Mausteina omena, päärynä ja grenadiini. Ihan hyvää.

¤ Clipperin valkoinen tee mausteena vadelma. Suosikki Clippereistä, en tosin ole kaikkia maistanut.

¤ Clipperin vihreä tee mausteena ginkgo. En tykkää, liian voimakas maku.

2. rivi
¤ Reilun kaupan Jasmiini vihreä tee. Pitäisi vähentää stressiä, rauhoittaa ja parantaa keskittymiskykyä. Ihan ok vaikka en oikein pidä jasmiinin mausta.

¤ Forsman Tean Mate Kuuma tanssi -niminen matéhauduke (lasipurkissa). Mausteena mango, ananas, papaya, kvitteni ja kukkien terälehtiä. Maté ei ole varsinaisesti teetä, se on yerba maté -nimisen puun lehtiä, suosittu Etelä-Amerikassa myös kylmänä. Sisältää runsaasti kofeiinia ja on erittäin terveellinen ja piristävä juoma. Pussissa kehutaan tämän olevan hyvää mm. "juhlinnan jälkeen":D Kestosuosikkini, voisin juoda vaikka miten paljon! Aika makea.

¤ Akbar. Äidin Venäjältä tuoma tuliaistee, vielä avaamaton vihreä piparminttutee.

¤ Forsman Tean Laihduttajan Paras Ystävä yrttitee. Vähän naurattaa kun tätä olen ostanut, en siis laihdutusmielessä vaan varmaan kun pussi lupaa "poistaa voimattomuutta". On jäänyt aika lailla juomatta, muistuttaa marjamehua.

¤ Forsman Tean luomu&reilukauppa rooibos, musteena veriappelsiini. Herkullista!
3. rivi
¤ Tonttumuorin joulutee. Lahjaksi saatu. Mustaa teetä on hyvä olla kaapissa teetä juovien vieraiden varalta joiden mielestä vihreää tee "maistuu saunavihdalta". Tässä mausteena kardemummaa ja on kuulemma ihan hyvää.

¤ Forsman Tean Valkoinen Helmi (lasipurkissa). Mausteena muistaakseni vanilja. Ihania palleroita laitetaan kuppiin n. 5-6 ja ne aukeavat vedessä. Yksi suosikeistani, juon melkein joka aamu.

¤ Nordqvistin Afrikka Rooibos -pussilajitelma. 4 eri makua: metsämarja, appelsiini, mansikka-kerma sekä kermakaramelli. Kermakaramellit eli keltaiset pussit juon aina ensin vaikka kuulostaakin aika hullulta maustaa tee karamellilla. Ostaisin kermakaramellimakua pelkästään jos sitä myytäisiin yksinään. Tuoksukin on huumaava. Nyt on kahden paketin muut maut vielä juomatta. Näitä pusseja kannoin hoitolaukussa aina kyläpaikoissa mukana imetysaikaan kun vauvan vatsa ei kestänyt äidin kahvittelua eikä edes mustaa teetä. Rooiboshan on täysin kofeiinitonta ja siksi hyvää iltaisin.

¤ Forsman Tean Yunnan Pu-Erh. Wikipedian mukaan erittäin arvokasta, kallistuu vanhetessaan, ja kiinalaiset kutsuvat tätä mustaksi teeksi ja pitävät terveellisempänä kuin vihreää teetä. Aika kitkerää minusta.

¤ Forsman Tean Keisarin Malja vihreä tee. Mausteena appelsiini, ananas ja kukkien terälehdet. Oikein hyvän makuista.

Puuttuu kuvasta vielä yksi jonka löysin myöhemmin kaapista
¤ Hari Tean New Sensation yrttihauduke. Makuina hibiscus (kiinanruusu?) ja minttu. Pussit ovat oikein kangasta, tätä juodessa tulee aika hieno olo. Ostettu Stockalta. Maku on aika mehumainen, väri kaunis punainen. Pakkaus lupaa muistoja nuoruudesta!Välineistöä:

vedenkeitin, erilaisia siivilöitä (lintassa lasten leikkien jäljiltä), kestosuodatin (tarpeen hienojakoiselle matélle ja rooibokselle jotka tulevat tavallisen sihdin läpi), hunajaa, muki, lusikka, lautanen käytetylle pussille sekä joskus harvoin pannu, jos jaksan nähdä vaivaa ja tehdä teeni siihen.


Idean tähän postaukseen sain Jonnan eilisestä kirjoituksesta. Toivottavasti joku muukin teenjuoja lukee tämän, jos nyt jaksaa näin pitkän lukea. Aika harva ystäväni tai sukulaiseni juo muuta kuin kahvia, tai tee on sitten mustaa. Sinänsä siis oli hauska lukea jonkun muunkin teemieltymyksistä tuolla Jonnan luona.

PS Kuvat ovat ylivalottuneita. Uusi termi valokuvauskurssilta.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juu, ehdottomasti juon teetä. Joskus kahvia mutta paaaljon mieluummin ja useammin teetä.
Ja kahvia ihan yhden kupin vaan jos joskus.

Multa puuttuu tuollainen siivilä joka on tiheä. Tulee todellakin läpi muista monet teet.

Riikka kirjoitti...

piilomaja: Miten musta tuntuu että useimmat blogi-ihmiset juo teetä?? Tai sitten mä oon valikoinut luettavakseni sellaisia blogeja joissa juodaan teetä. Ehkä se kuvastaa muutenkin niitä kirjoitusten tunnelmia ym:)

Anna kirjoitti...

Mustakin on alkanut tuntua, että blogi-ihmiset juovat teetä :)Oletko maistanut pussiteenä myytävää sole rooibosta? Muistuttaa musta vähän tuota kermakaramellia.

Tykkäsin Jonnan kirjoituksesta ja tämäkin oli kiva lukea!

Riikka kirjoitti...

Anna kävin myös sun teekaappiasi kurkistamassa:) Oon tota solee maistanut, sitäkin taitaa olla vaniljalla maustettuna. Mutt aon vähän erilaista kuin tuo kermakaramelli. Mua melkeinpä nolottaa tunnustaa että tykkään karkin makuisesta teestä!