tiistai 22. maaliskuuta 2011
Iltapäiväkahvilla klo 14.05 päätän hemmotella itseäni jollain erityisellä ja keitän kahvit uudella mutteripannulla. Tavalliseen tiistaihin tulee luksusfiilistä kun panostaa kahvinkeittoon ja kaataa juoman oikein kuppikuppiin vaikka se mutteripannu maksoikin vain 5,95 euroa. Sitten on isäni tuomia kanelipullia. Siitäkin tulee hyvä mieli kun syö toisen ostamia pullia. Olen virkeä koska pääsin ulkoilemaan nuorimmaisen kanssa aamulla aurinkoon isän jäätyä seuraksi sairastavalle esikoiselle. Lasten mutustellessa pullaa selailen tammikuun Trendiä, jonka muuten ostin kirppikseltä 80 sentillä enkä pari kuukautta sitten 7,20 eurolla. Siis miten paljon olenkaan säästänyt elämäni lukemattomilla kirppiskierroksillani! Lehdessä lukee että "juuri nyt kaikki tiedostavat tyypit imevät viherpirtelöitä" eli totean olevani siltä osin trendikäs (tai olin ainakin tammikuussa), vaikka en ymmärrä mistä saa ostettua siitepölyä, kun yhdessä reseptissä sitä on 1 tl. Tällaisia asioita sitä ihminen miettii iltapäiväkahvilla.

5 kommenttia:

Mirva kirjoitti...

Täh? Siitepölyä?

Mäkin ostan nykyään lehteni enimmäkseen kirppikseltä, tai joskus noissa lähikirppiksissä jaetaan niitä ilmaiseksikin.

Tuo mutteripannu on kyllä niin tyylikäs! Tekisi mieli ostaa itsellekin, mutten kuitenkaan koskaan saisi keitettyä siinä mitään.

Riikka kirjoitti...

Joo-o, siitepölyä oli tuossa flunssantorjuntasmoothiessa. Melko hankala hankkia tähän vuodenaikaan ja näin allergikkona muutnekin epäilyttäisi sitä laittaa....siveltimelläkö sitä mennään keräämään ulkoa?? Mutteripannulla onkin yllättävän nopea ja helppo keittää kahvit, ja maistuu ihan erilaiselle. Yllätyin myös miten helpolla sen saa tiskattua. Mut en mäkään viitsi joka päivä.

Silmukatti kirjoitti...

Meidän hörhöruokapiiri hankkii siitepölyt ja muut hunajaiset Pesosen mehiläistarhalta Mouhijärveltä, suosittelen! :)

http://www.mehilaistarhat.fi

Vilppumaan Erika kirjoitti...

Että kävi naurattamaan tuo siitepöly-trendikkyys :D

Mutta kiitos edelliselle linkkivinkistä!

Ja mutteripannu ois kyllä ihana pikku ylellisyys, en vaan oikeen ymmärrä, miten sillä se kahvi keitetään mutta kai siinäkin on ohjeet :)

Riikka kirjoitti...

Kiitos Silmukatti, tuli sekin asia opittua:) Eli kukkaispölyä ilmeisesti...?

Erika en minäkään tiennyt mutta oli siinä jonkin sortin ohjeet (kalliimmissa pannuissa varmaan parempi ohjeistus). Alaosaan vaan laitetaan vesi, suodattimen näköiseen kahvi ja sitten hellalle. Vesi jotenkin höyrystyy sen kahvin läpi ja nousee siihen pannun yläosaan. Niin ja käytetään tummaa espresso- tms jauhatusta.