perjantai 9. joulukuuta 2011

Aamun ajatus

Useampanakin aamuna, niin tänäänkin, olen säikähtänyt lasten heräämisääniä. 


Kalenteri! 


Äkkiä olen kaivanut salaista vaatekaappia, yrittänyt olla rapistelematta, hiippaillut keittiöön ja tunkenut yllätykset taskuihin. Pian sammuttanut valot pois ja hypännyt takaisin sänkyyn esittämään nukkuvaa juuri sekuntia ennenkuin lastenhuoneen ovi aukeaa. Tässä tapauksessa on hyvä että Viuhti nousee joka päivä väärällä jalalla ja aamukiukkuisen kaverin rauhoitteluun menee hetki. Isoveli odottaa kiltisti jotta veikka tasaantuu ehtiäkseen mukaan kalenterille. Tänään taskuun mahtui kaksi uutta hammasharjaa. Ja pojat olivat onnellisia. Yhtä onnellisia kuin aamuina joina taskusta on löytynyt suklaata, magneettiaakkosia tai muovieläin.

"Sitä mä vaan äiti unessa ihmettelin että miksi niille tytöille ei ole pikkulegoja?"
"Mille tytöille?"
"No kaikille tytöille. Miks pikkulegoja on olemassa vaan pojille?"
"Sitä mäkin olen kyllä ihmetellyt."

5 kommenttia:

Mirva kirjoitti...

Hyvä kysymys, mutta toisaalta: miksi ne pikkulegot olisivat vain pojille? Meidän pikkuneiti ainakin ihan mielellään leikkii myös poliisiautoilla, ninjalinnoilla sun muilla. Nukkeja meillä ei edes ole, vielä.

Ihana tuo kalenterijuttu. Meillä on tänä vuonna vaan kuvakalenteri, ja sekin on ollut ihan mieluinen. Ajattelin skipata tuon taskukalenterin ainakin vielä pari seuraavaa vuotta, mutta tuo hyödyllisten laittaminen sinne on kyllä hyvä idea!

Riikka kirjoitti...

Mirva: No niin meinasin minäkin vastata Tiuhtille, mutta tottahan se on että legot on kohdistettu pojille ja hänkin ihmetteli että miksi ihmeessä näin on. Tiuhtilla on esimerkiksi tarhakaverina tyttö joka leikkii enimmäkseen autoilla. Tietty tytötkin saavat pikkulegoilla leikkiä mutta kyllä ne (kuten muutkin lelut) on vahvasti sukupuoliroolitettu. Mainoksissakin vain näytetään poikia rakentelemassa ja leikkimässä legoilla.

Meillä muuten Viuhti hoitelee innokkaasti nukkevauvaa, sitä meidän ainoaa jonka Tiuhti on valveutuneelta kummitädiltään saanut. Se on musta ihanaa:) Ja leikkii kokkausleikkejä, jos nyt ajatellaan että keittiöleikit on "tyttöjen leikkejä". Mulle kerran eräs kaverini (poikalapsen äiti) kommentoi nähdessään lastenhuoneessa leikkihellan ja -astiat että: "Meillä ei olekaan ollenkaan noita tyttöjen leluja". Se oli musta aika surullista.

Doris kirjoitti...

Hei!
Kahden työn äitinä on nyt ihan pakko kertoa Tiuhtille että on pikkulegoja tytöille! Ihan omat sarjansa! On Bevilleä ja sellaista merenneito-sarjaa. Tai ainakin oli joku vuosi sitten. Sitten on ollut sellainen nukkekoti-tyyppinen juttu työille pikkulegoista.
Ja meillä kyllä molemmat tytöt ovat isin kanssa rakentaneet sitä puista junarataa ja ihan niillä oikeilla pikkulegoilla vaikka mitä rakennuksia ja aluksia.
Niin ja viime vuonna saatiin koko perhe sellainen pikkulego-peli. Se on myös kiva.
Iloa teille ja todella lämpöiset terveiset hauskoja pohtivalle Tiuhtille!

Riikka kirjoitti...

Doris: Kiitos kivoista terveisistä:) Kyllähän legokuvasto on meidän poikien lempilukemisia joten nuo mainitsemasi tyttöjen legot on huomattu. Mutta kuvastosta öpaut 10% on tytöille suunnattuja legoja ja 90% pojille (näissä prosenttiluvuissa ei sitten ole mitään tieteellistä, ihan mutufiilistä vaan). Selkeä markkinarako näyttää olevan täyttämättä! Mä muuten itsekin tykkään rakennella legoilla, ainoa mikä harmittaa on kun lapsilla menee rikki leikeissä ne mun rakennelmat;D

hippityttö kirjoitti...

Legot ovat lapsuuteni lempileikki:)