keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Tapahtui näinä päivinä


Puheen kehitys on nyt niin huimaa pienemmällä Tiuhtiviuhtilla että täytyy kirjoittaa ylös heti uudet lausahdukset kun ne muistan.

**********************************************************************************

Viuhtista on tullut kova lauleskelija, varsinkin omien leikkien lomassa. Poika laulaakin nuotilleen, mikä on melko harvinaista meidän suvussa. Ajankohtaisesti nyt menossa joululaulut.

"Poosaita äiti, kaikki, kaikki, kaikki. Kaikki, kaikki, kaikki"

"Onkoo iisii täällä? Ei oo iisii täällä...."
"Oulupukki, oulupukki, oulupukki, oulupukki"
"Ihhahhaa, ihhahhaa, heppa ihhaahhaa......ihhahhaa, ihhahhaa, heppa ihhahhaa"

Tiuhti taas tykkää lauleskella aakkoslaulua: "Aa, pee, see, dee, ee, äf, kee! Hoo, ii, jii, koo, äm, äm, äm...."(Joululauluilla muuten saa kiukkupussin myös taltutettua aamuisin kun ei huvittaisi pukea ulkovaatteita ja lähteä tarhaan. Vanhat lapsentaltutuslaulut kuten Piippolan vaari ja Pienen pieni veturi on menettäneet tehonsa nyt Viuhtin kohdalla.)

Joskus Viuhti kaivaa oikein mikrofonin olohuoneen kaapista ja lurauttaa laulun yleisölle esiintymislavaltaan eli sohvatyynyltä. Päätteeksi syvä kumarrus ja taputukset itselle.

Tiitos!

**********************************************************************************

Isoveljeltä oppii paljon asioita, kuten sen miten ninjaa leikitään. Otetaan mahdollisimman leveä haara-asento, leikkimiekka sapeliksi ja pyöritään pyörteenä itsensä ympäri huutaen samalla: HAIJJA!! Kikkakkoooo! (suom. Ninjago, lausu: nintsaakou)

**********************************************************************************

Eilen pojat söivät edellisenä päivänä leivottuja pipareita. Viuhtilla oli kädessä yksi, lautasella toinen ja kolmatta lähti hakemaan rasiasta. Sanoin ettei voi ottaa uutta piparia ennenkuin edelliset on syöty. Henkisesti valmistauduin jo tärykalvojen desibelitestaukseen, mutta vastaukseksi Viuhti 2 v hihkaisikin: "Okei äiti!"

Kunpa saisinkin tuon vastauksen useammin.

2 kommenttia:

Mirva kirjoitti...

Hymyn toit huulilleni tällä! Meilläkin neiti halusi eilen istua katsomassa tietokoneen ruutua vaikka miten kauan, hiljaa paikallaan, kun laitoin spotifysta lasten laulamia joululauluja soimaan. Joku ihme teho niissä on. (Nyt kylläkin laulelee tuolla, että kaikki dinot kakkaavat...)

Ja miten oikeassa Viuhti onkaan, aina ei oo niin hirveen iisii täällä! :D

Riikka kirjoitti...

Mirva: Joulu saa taas ihan uuden merkityksen kun saa elää lasten ilossa ja jännityksessä mukana. Vaikka korvat onkin täynnä "Oulupukkia".

Muakin nauratti kun kirjotin noita. Ei oo iisii, ei.