tiistai 24. huhtikuuta 2012

Kuusi kynttilää


Kun täyttää kuusi on niin iso että saa lahjaksi rannekellon (jonka lukemista harjoitellaan vielä) ja lompakon jossa on rahaa (jota ei osaa vielä laskea). Voi lähteä kaverin (ja sen isän) kanssa ulos avain kaulassa, purojen ja patojen teko rannalla on hauskinta juuri nyt.


Synttäreillä tarjoiltiin kakkua tietysti, sitä koristi tulen ninja. Pullaa pikkuveljelle ja muillekin, kirjainkeksejä, dominokeksejä, lime-valkosuklaatorttua, ja päivänsankarin itse toivomia voileipiä. "Jotain suolastakin pitää olla" sanoi herra sokerihiiri, "vaikka kurkkuvoileipiä".

Kuusivuotiaana mennään neuvolatarkastukseen jo kouluterveydenhoitajalle. Se on aika jännittävää, pihassa isot möreä-ääniset pojat riehuvat ja on parasta ottaa äitiä kädestä kiinni. Ja se äiti miettii miten alakouluikäisillä on jo äänenmurros. Toisessa kädessä tiukasti reppu. Täti kyselee hassuja, kuten: "Miksi saippuaa ei voi syödä?" ja "Miksi silmälaseja käytetään?" ja pyytää sanomaan melkein mahdottomia sanoja kuten "kaktus". Kävellään takaperin viivaa pitkin ja hypitään yhdellä jalalla. Mitataan pituus 125,5cm ja katsotaan vaakaa, se näyttää 24,5kg.

Koululta kävellessä piha on täynnä vanhempia ja lapsia, tulevan syksyn ekaluokkalaisia. Onneksi meidän ei tarvitse vielä. Itku tulee pelkästä ajatuksestakin, äidille siis.

Ei kommentteja: