tiistai 21. kesäkuuta 2011

Iho

Kun tuli kirjoitettua tukka-asioista niin seuraavaksi sarjassamme Riikan ulkonäköblogi kirjoitan ihostakin. Siinä toivossa että tätä kautta saisin vaikka hyviä vinkkejä ihonhoitoon, päätin avautua aiheesta täällä.

Siis nyt, 30 vuoden rajan ylitettyäni, naamalleni on tullut murrosikä. Näppyjä siellä sun täällä, aika pieniä, mutta paljon.


Kasvojeni iho on aina ollut aika rasvoittuva (paitsi raskausaikoina) ja kiiltelee päivän edetessä, mutta kuitenkin hyväkuntoinen. Teininäkään ei ollut näpyistä suurempia ongelmia, ihoani on jopa aiemmin kehuttu äärettömän hyväksi. En tiedä johtuuko tämä aikuisakne nyt raskauksien ja imetyksien aiheuttamista muutoksista, iästä, liian vähästä unesta vai vääristä hoitotuotteista. Epäilen juovani liian vähän vettä ja syytän itseäni ihon pahoinvoinnista koska syön liikaa herkkuja. Toisaalta en ole ikinä ennenkään juonut vettä enempää saati syönyt vähempää herkkuja.

Hyvät neuvot on nyt siis tarpeen. Näin kotona hoitovapaalla ollessa meikkaan hyvin vähän, kesällä varsinkaan en käytä iholla muuta meikkiä kuin Body Shopin mineraalipuuteria ja aurinkopuuteria, näitäkin vain muutaman kerran viikossa. Pesen kasvot aamuin illoin Dermosil Puhdistusvaahdolla, käyttäen lisäksi saman sarjan kasvovettä mikäli olen meikannut. Kasvovoiteena nyt noin kuukauden verran olen kokeillut Mádaran Syväkosteuttavaa geeliä (öljyiselle ja epäpuhtaalle sekaiholle), aiemmin käytin useamman vuoden Dr. Hauschkan Kevyt ruusuvoidetta. Yövoidetta en ole nähnyt tarpeelliseksi hankkia erikseen. Noin kerran viikossa kuorin ihon kuorintavoiteella.

Siinäpä ihonhoitoni yksinkertaisuudessaan. Kaikki siis luonnonkosmetiikkaa. Tuo Mádaran voide tuntuu aivan ihanalta koostumukseltaan, imeytyy todella hyvin ja pitää ihon pitkään mattana, mutta jotenkin se tuntuu jäävän liikaa ihon "pinnalle". Illalla pestessä kasvot tunnen voiteen tavallaan vieläkin ihon pinnassa liukkaana, kun kastelen kasvot. Puhdistusvaahdon käytöstä sain nuhteita jo vuosi sitten käydessäni kasvohoidossa, jätin sen kommentin omaan arvoonsa kun vaihtoehdoksi esiteltiin satasen purnukoita firman omasta valikoimasta.
Jatkossakin haluan käyttää luonnonkosmetiikkaa. Vaikka ei-luomutuotteilla saisi ehkä paremmin tai nopeammin räjäytettyä ihon parempaan kuntoon, en halua imeyttää kehooni enää ylimääräisiä kemikaaleja. Uskon sitä paitsi että luonnonkosmetiikkatuotteissa on aivan yhtä hyvät ja hoitavat ominaisuudet kuin muissakin.

Help?

Muuten, hydrokortisonivoiteita paremmin hyttysenpistosten kutinaan auttaa tuo Lemminkäisen äidin terva-pihkasalva.

PS Mitä luonnon omituista huumorintajua sekin muuten on että näpyt ilmestyvät juuri siihen ainoaan kohtaan kehossa jota vaatteella ei voi peittää, siihen jota muut ihmiset eniten katselevat? Ihan sama vaikka ne finnit siirtyisivät takapuoleen, ainakin minulle.

4 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Itse olen todennut että on aivan sama millä aineilla kasvojani puhdistan, rasvaan tai meikkaan, lopputulos on lähes sama silloin kun lähtökohdat ovat samat. Luulenpa että oleellisinta on hormonitoiminta, se mitä kurkusta laittaa alas, ja ehkä unet, stressi jne. Mutta oli tuotteet sitten halpaa tai kallista, luonnollista tai ei, tuloksissa ei ole ainakaan itselleni juurikaan eroa. Raskausaikana huomasin vain sen, että rasvoittuvalle iholle tarkoitettu voide oli liian kevyt sillä hetkellä kuivemmalle iholleni. Mutta muulloin tuosta "mattavoiteesta" ei ollut mainittavaa hyötyä. Valitettavasti näin. Silloin kun ihoni voi hyvin, on ihan sama pesenkö sen käsisaippualla(okei,tällöin tulos on superkuiva ennen rasvaamista), vai jollain kalliilla aineella.

Riikka kirjoitti...

Taru joo kyllä se aikalailla noin menee. Niinkun kirjotinkin, eniten varmaan vaikuttaa noi syömiset ja kehon muu olotila. Mulla muutenkin tullut kaikkia muutoksia raskauksien ja imetysten myötä. Tukka kihartunut ja kuukautistoiminta muuttunut täysin. Mutta mulla kyllä vaikuttaa myös se kasvovoide. En sano että hinnalla tms olisi väliä mutta jos kovin rasvaista tai huokosia tukkeuttavaa voidetta laittaisin niin kyllä naama kukkisi vielä enemmän. Nämä on niin yksilöllisiä juttuja kanssa että sinänsä kenenkään on vaikea antaa vinkkejä tuotteista ym. Oli kyllä niin ihanaa kun naama ei kiiltänyt raskausaikana (mutta söinköhän silloin vauvan takia trveellisemmin??).

Anonyymi kirjoitti...

Olen tehnyt seuraavan huomion: jos olen pidempään sairaana, sanotaan vaikka oksennustaudissa tai on joku kuumetauti tai jotain, kuitenkin niin ettei oikein voi syödä, juo vain paljon, niin kasvojen ihopa on aivan tosi hyvän näköinen kunhan kunto taas kohenee.
Tämä(kin) puoltaa ajatustani siitä että aivan kaikista eniten ihon kuntoon vaikuttaa se mitä suuhunsa laittaa. Seuraavaksi luultavasti hormonit.

Juuri nyt mun naaman iho on todella eloton, semmonen taikinamainen. Poskiin tullut finnin tapaisia nyppyjä.
Olen ollut pitkään silmieni takia kortisonikuurilla ja lukaisinpa lääkkeen papereista ja netistä niin ei ole kovin harvinainen sivuvaikutus....

Riikka kirjoitti...

piilomaja: Näin on, ihminen on sitä mitä syö. Kieroa tosiaan että itsekin olen joskus vatsatudista toivuttuani tuntenut oloni keveäksi ja puhdistuneeksi, pakollisen paaston ja tyhjennyksen (yöks) jälkeen.