keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Kirjani

Useammassa blogissa on kirjattu vaikuttavimpia kirjoja ja vaikka ajattelin listaamisen olevan mahdotonta enkä halunnut alkaa numeroida lukukokemuksiani, huomasin kuitenkin miettiväni mitkä voisivat olla itselleni tärkeimmät kirjat. Päädyin siis listaamaan kymmenen vaikuttavinta kirjaa, ainakin ne jotka nyt muistan. Samalla kopion muista blogeista muiden suosikkilistat tutustuakseni niihin.


Kirjapäiväkirjaa olen pitänyt vuodesta 2007, joten lista painottuu enemmän viimeisimpiin lukemisiin. Toivon että olisin aina kirjannut lukemani kirjat ylös. Olisi todella kiinnostavaa nähdä lista kaikista kirjastosta lainaamistani kirjoista. Sellainenhan tietokanta täytyy jossain olla....? Ainakin jostain 90-luvusta lähtien kun lainaaminen muuttui sähköiseksi ja ne takakansien pahvikortit hylättiin.

Kirjat ovat suunnilleen kronologisessa järjestyksessä, niitä on tässä itse asiassa enemmän kuin se kymmenen mutta olkoot. Olen varma että jokin tärkeä tästä puuttuu, varsinkin murrosiässä ja parikymppisenä luetut kirjat ovat unohtuneet, luinkin silloin paljon vähemmän ja elämässä taisi olla kaikkea muuta niin paljon mielenkiintoisempaa meneillään.

Laura Ingalls Wilder: Pieni talo preerialla -sarja
Enid Blyton: Viisikot
Astrid Lindgren: Ronja Ryövärintytär sekä Veljeni Leijonamieli
Pirkko Saisio: Elämänmeno
Henri Charrière: Papillon
Donna Tartt: Jumalat juhlivat öisin
Vivi-Ann Sjögren: Saharan aamut ja illat
Carlos Ruiz Zafón: Tuulen varjo
Khaled Hosseini: Leijapoika
Sofi Oksanen: Puhdistus
Väinö Linna: Täällä Pohjantähden alla

EDIT: Yksi vielä on lisättävä
André Brink: Tuokio tuulessa

****************************************************************************

Tällä hetkellä kesken Joel Haahtelaa, Raisa Cacciatorea ja Mervi Juusolaa.

2 kommenttia:

Mirva kirjoitti...

Voi, Laura Ingalls Wilderin kirjat olivat minunkin suosikkejani nuorena tyttönä! Ne olivat niin ihania, luulen että kiinnostukseni historiaan heräsi osaksi niiden vuoksi.

Tosi monien listalla on ollut tuo Donna Tartt, en tajua, itse en jotenkin lämmennyt sille. Ehkä odotukset olivat liian korkealla, kun niin moni oli ylistänyt sitä. Mutta Sjögrenin Saharan aamut ja illat sen sijaan -- ihan parhautta!

Olen miettinyt, että pitäisi alkaa pitää lukupäiväkirjaa edes jossain muodossa. En kuitenkaan saa aikaiseksi, ehkä siksi tulee kirjoiteltua blogiin niin usein kirjoista, että jäisi edes tärkeimpiä muistiin.

Marja kirjoitti...

Minä mietin yöllä juuri samaa, että jossakin on luultavasti tietokannat siitä, mitä kirjoja olen elämäni aikana lainannut. (Ja sitten ajattelin tietysti sitä, mitä kaikkea tuosta tietokannasta saisi selville ja miten kaikin tavoin sitä voisi käyttää väärin, jos se joutuisi ei-haluttujen silmien alle.)

Minä olen listannut lukemani kirjat (ja katselemani elokuvat) ylös vuodesta 2008 saakka. Muistikirjasta käy hyvin ilmi myös elämäntilanteet vaihtelut. Ennen masennusta luin tasaisesti 4-6 romaania kuukaudessa, pahimpina masennusaikoina en yhtään, tasaisempina masennusjaksoina sitten vain sarjakuvia.