keskiviikko 25. helmikuuta 2015

(Kauhea pohdinta) kodista

Huomaan jatkuvasti miettiväni mitä muutoksia (tai parannuksia) kodissamme seuraavaksi haluaisin tehdä.

Nyt kun kylppäri ja sauna on saatu onnellisesti valmiiksi, huomaankin makuuhuoneemme olevan aika kamala. Siis noin niinkun pintamateriaaleiltaan, muuten se on oikein hyvä, ottaen huomioon että se ajaa samalla myös huomaamattomasti miehen työpistettä kun saimme hänelle pöydän piiloon alkoviin.

Mutta eikös makuuhuoneen nimenomaan pitäisi olla tosi feng shui jotta siellä on hyvä nukkua? Toisaalta olen aina pitänyt olohuonetta ja keittiötä tärkeämpinä, niissä kuitenkin vietetään enemmän aikaa hereillä. Joka tapauksessa, makuuhuone on aika ankea. Ruskean kirjava muovimatto (joka kerää pölyä) ja beigesävyiset tapetit harmaalla(?!) boordilla. En ole yli vuoden asumisen jälkeenkään laittanut sinne verhoja ikkunaan tai tauluja seinille koska mikään vaan ei tunnu sopivan niihin tapetteihin. Ja kun olen ajatellut huoneen kuitenkin kokevan uudistuksen.

Se uudistus vaan ei tapahdu itsestään. Jotain tarttis tehdä. Ja tuo kodin toinen aikuinen ei ole järin kiinnostunut aloittamaan uutta remonttiprojektia vain esteettisistä syistä, jotta minulla olisi hyvä feng shui kun herään aamulla ja katson ympärilleni. Hän on tyytyväinen niin kauan kuin tila toimii siihnä mihin se on tarkoitettu.

Hieman saimme jo aikaiseksi. Mies leikkasi näkymättömästä nurkasta palan irti muovimattoa ja kaivoi pois muutamat kerrokset kova- ja lastulevyä selvittääksemme löytyisikö alta puulattia. Kävi ilmi että mitä todennäköisimmin siellä on pelkkä raakalaudoitus eli hionta ei riitä. Tarvitaan kokonaan uusi lattiamateriaali. Ja laminaatti ei ole minulle vaihtoehto.

*******************************************************************************

Makuuhuoneen uudistuksen lisäksi uudistettavana olisi sen viereinen huone, eli poikien huone. Yhdellä seinällä on ihan käsittämättömän kirjava viidakkomainen lehtitapetti. Lattiassa myös muovimatto.

Pohdin vähän väliä mitäköhän keksimme siinä vaiheessa kun veljekset eivät enää viihdy samassa huoneessa ja mitä kaikkia ratkaisuja joudumme huonejärjestelyjen suhteen tulevaisuudessa tekemään koska makuuhuoneita on nyt vain kaksi. Ihme kyllä, vaikka esikoinen on jo kahdeksan, ei oman huoneen saamisesta ole vielä ikinä keskusteltu. Kuopus (5v) sen sijaan on jo kaavaillut tarvitsevansa ihan erillisen huoneen rumpusettiänsä (jota hänellä ei vielä ole) varten. Lastenhuonehan on kyllä suuri, siitä riittäisi neliöitä kahdeksi erilliseksi huoneeksi mutta rikkonaiset seinät, alkovi, kolme ovea ja takka tekevät huoneesta hankalan jakaa.Lisäksi tuntuu että lastenhuone alkaa olla murrosvaiheessa. Noin niinkuin tavaroiltaan ja huonekaluiltaan. Alkaa olla se vaihe kun lapsilla olisi huoneen suhteen vähän eri intressit. Isompi kaipaisi jo enemmän koululaisen huonetta jossa olisi omaa rauhaa ja lukunurkkaus kun taas kuopus leikkii edelleen esim duploilla ja pienellä leikkihellalla. En raaski laittaa pikkulasten leluja pois niin kauan kuin toinen niillä leikkii. Ihanaa kun leikkii!

No, asioilla on tapana järjestyä ja koti saa muuntautua perheen mukaan. Katsotaan mistä huoneesta ja kerroksesta meistä kukin itsensä jossain vaiheessa löytää. Sopu sijaa antaa, luovuutta peliin ja niin edelleen.

*********************************************************************************

Ja niin, se sauna. Sen lämmittäminen taitaa olla lempipuuhiani, jopa enemmän kuin itse löylyttely. Tuijotan tulta ja ihailen että kyllä tuli kiva. Pikku ikkunasta näkyy pihapensaan varjo. Löylyhuoneesta saa joko valoisan tai hämyisän. Ja suihkuhuone on ihanan valoisa.Ei kommentteja: